Hoppa till sidans innehåll

Tilde och Vanessa på pitcherläger i USA

2017-10-10 08:54
Skövde Saints har med två unga och ambitiösa softbollpitchers i den särskilda satsning som Svenska Baseboll och Softboll Förbundet gör med riktade medel från Riksidrottsförbundet. Nu åker Tilde Harnesk och Vanessa Karadag till Florida på läger!
  • Uppdaterad: 2017-10-10 08:54

SLA: Duo från Skövde Saints åker till USA
S
BSF: Riktat projektstöd till landslagssoftboll

Det är under ledning av softbollens förbundskapten Mattias Grimstoft som åtta unga, lovande och framförallt ambitiösa pitchers och catchers deltar i utvecklingsprojektet Softboll 2020. Totalt är åtta spelare uttagna, varav två från Skövde Saints.

– Två av de åtta tjejerna som åker med är ifrån Skövde Saints och det är riktigt häftigt. Det är betyg som heter duga för klubben och det arbete som Priya Mohlén Wendel, softbolltränare för Skövde Saints, gör, säger Mattias Grimstoft till SLA.

Målsättningen är att höja nivån på pitching och catching i Sverige, men även att de uttagna spelarna ska vara ambassadörer till sina respektive hemmaklubbar för vad en ökad träningsmängd kan betyda för den individuella utvecklingen.

Vanessa Karadag, 17, var med redan i fjolårets satsning och under året har även Tilde Harnesk, 15, kommit med i satsningen som innebär en kraftigt ökad - och dokumenterad - träningsdos varje vecka året om på hemmaplan. Sköter man inte träningen på hemmaplan kan man bli petad från satsningen.

Nu åker duon till USA för träningsläger i Fort Myers, Florida, där det blir långa träningsdagar som inte bara utvecklar spelarna - utan även ger ett kvitto om man har skött träningen på hemmaplan på rätt sätt.

– Det är intensiva träningspass från morgon till kväll varje dag. Det blir ett bra tillfälle för spelarna att vässa sitt spel. Jag leder passen men kommer även att ta in experter utifrån på träningarna. Fort Myers är en kommun som verkligen satsar och är duktiga på att anordna sådant här. De tar bra hand om oss som kommer dit och har fantastiskt fina anläggningar, säger Grimstoft till SLA.

– Vi ska öka förståelsen för träning och bli bättre. Sedan är det härligt att komma till ett ställe där alla förutsättningar finns för bra träning. Man får en kick av bara det och det är en sådan kick vi vill att spelarna ska få, avslutar Mattias Grimstoft i artikeln från SLA, som ni kan läsa i sin helhet ovan.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info