Hoppa till sidans innehåll

U15 avslutade säsongen i Sölvesborg

30 SEP 2018 12:25
Skövde Saints U15-lag avslutade säsongen med att spela två jämna och välspelade matcher i Sölvesborg mot Malmö Pilots och Sölvesborg Firehawks.
  • Skapad: 30 SEP 2018 12:25

Resultat Sölvesborg Cup:

Sölvesborg - Malmö 5-10 (4)
Malmö - Skövde 6-5 (5)
Skövde - Sölvesborg 7-6 (5)

I ett strålande höstväder kunde Skövde Saints U15-lag avsluta 2018 års basebollsäsong med två jämna, välspelade och spännande matcher på Deer Creek Park i Sölvesborg mot Malmö Pilots och Sölvesborg Firehawks. Skövde hade förstärkt laget med Adam Eklund som med sitt lugn bakom hemplattan gjorde att lagens pitchers kanske gjorde sina bästa matcher någonsin.

Laget roterade runt på positionerna och alla spelare spelade såväl infield som outfield, och alla pitchers (Elin Eklund, Neo Grimstoft, Tuva Brodersen och Hannes Swedberg Pälviä) fick en inning (eller 25 pitchar) vardera innan man bytte. Det gick över all förväntan, och som belöning blev det två riktigt spännande matcher.

Efter en rolig uppvärmning med lite slagträning och "pepper" mötte vi Malmö och vi stod upp bra emot deras duktiga äldre pitchers och gav dem en match, vi ledde in i den sista inningen men efter några defensiva småmissar kunde Malmö vända och vinna matchen i den sista inningen. Matchens två höjdpunkter var dock Malmöcatcherns lyra där han låg som ett streck i luften, och Felix Brodersens fina lyra ute på leftfield.

Efter en kort matpaus mötte laget värdarna Sölvesborg, där flertalet spelare även spelat i nationella Juniorserien. Men lagets pitchers visade styrka, framförallt Elin Eklund som både startade och avslutade matchen var knivskarp i sin pitching och till slut kunde laget hålla ut och notera en vinst med 7-6. Elin noterade även en kanonfin poänggivande dubbel i matchen.

Under säsongen har vårt härliga U15-lag utvecklats oerhört i sitt spel, och när man ser dem spela är det svårt att ta in att det för de allra flesta är den första säsongen på stor basebollplan. Det ska bli väldigt kul att följa den fortsatta utvecklingen för våra duktiga och härliga killar och tjejer!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info