Hoppa till sidans innehåll

U15: Saints och Hajarna möttes

26 AUG 2019 10:00
I ett fantastiskt sensommarväder spelade Skövde Saints U15 dubbelmatcher mot Göteborg Hajarna på Saints Park. Lagen bjöd på riktigt bra baseboll och visade att framtiden för basebollen i Västra Götaland ser ljus ut!
  • Uppdaterad: 26 AUG 2019 10:00

Det var under Näcken Cup i Stockholm, där tre spelare från Göteborgs U15-lag spelade tillsammans med Skövde Saints, som tankarna om att få till några fler matcher formades. Och i söndags var det dags.

Göteborg, som hade ett par spelare som gjorde sina första matcher någonsin, fick tyvärr några sena avhopp vilket gjorde att de inte fick ihop fullt lag, men lösningsinriktade som svenska ungdomsledare i baseboll är, så löste vi det så att vi fyllde upp laget med några överåriga spelare - tack bl.a. till Adam Eklund!

I Skövdes lag fick vi även ett tillfälligt nyförvärv i Jönköpings Maria Sundqvist, som fick möjlighet att spela ungdomsmatcher med jämnåriga spelare, och gjorde det bra.

I den första matchen gjorde 12-åriga Felix Brodersen sin första start som pitcher och gjorde det riktigt bra över sina tre innings. Han blev avlöst på kullen av Tuva Brodersen som stängde matchen på ett bra sätt. Offensivt bjöd vi på flera riktigt bra slag, och ett par riktigt fina defensiva spel och siffrorna skrevs till 6-1.

I den andra matchen roterade Saints friskt i pitchingen och lät Neo Grimstoft, Hannes Swedberg Pälviä, Måns Åkerlind (12-åring som gjorde pitchingdebut) samt Elin Eklund pitcha. Totalt använde vi alltså sex pitchers idag, riktigt imponerande bredd! I denna matchen fick Göteborg lite mer liv i sina slagträn men i slutet av matchen kunde Saints vända ett underläge till seger, 8-4.

Men absolut viktigast var prestationerna - båda lagen kämpade på bra i värmen och bjöd på några riktigt fina defensiva spel och bra slag. Som coachen Mattias Grimstoft sammanfattade efteråt:

- Vi är riktigt stolta över spelarna. De spelar BRA baseboll och det är det absolut viktigaste just nu, sedan visar matcherna att vi fortfarande har mycket att arbeta på och det kommer vi göra med start nu på tisdag!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info