Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Vinst för Saints i softbollpremiären

18 JUL 2020 21:01
Det blev dubbelseger (13-2, 6-1) för Skövde Saints softbolltjejer när de äntligen fick spela sina premiärmatcher säsongen 2020. I dubbelmötet mot Örebro Eagles spelade Vanessa Karadag huvudrollen på mer än ett sätt. Foto: Magnus Hallqvist
  • Uppdaterad: 18 JUL 2020 21:01

Resultat, tabell och statistik från Softbollserien hittar ni här!

Se matcherna i efterhand på Skövde Saints YouTube kanal!

Match 1  
Örebro
Skövde
200 000 - 2
004 333 - 13

Örebro inledde starkt och tog ledningen direkt i toppen av första inningen. Skövdes defensiv var inte riktigt på tårna bakom en strålande Vanessa Karadag i pitchercirkeln. Men Skövde vände på steken i den tredje inningen då man tog fyra poäng varav två på ett fint slag av Lina Larsson, och ytterligare två poäng på lite skakigt försvarsspel av Eagles. Skövde tog ytterligare tre poäng i den fjärde inningen, och i den femte inningen kändes det som matchen punkterades rejält efter att Vanessa Karadag slog en trepoängshomerun, vilket gjorde ställningen till 10-2.

Matchen bröts i den sjätte inningen efter Lina Larssons ground-rule-double som gjorde ställningen till 13-2 och som också innebar LIna Larssons (som slog fyra hits på fem försök) femte inslagna poäng i matchen.

Vanessa Karadag pitchade hela matchen och gjorde det riktigt bra med 11 strikeouts. Örebros pitcher Anna Erlandsson gjorde ett gott jobb i pitchercirkeln men fick kanske inte riktigt den hjälpen av defensiven som hon behövde. Matilda Wåhlstedt och Rebecka Höglund hade två hits vardera för Örebro.

Match 2  
Örebro
Skövde
000 010 0 - 1
020 202 x - 6

I dagens andra match fick Anna Erlandsson fortsatt förtroende att pitcha för Örebro medan Skövde satte in Tilde Harnesk i pitchercirkeln. Trenden från matchen innan fortsatte med en hel del skakiga defensiva insatser vilket gjorde att lagen noterade totalt sex errors, men matchen var en jämn och dramatisk historia där Örebro inte hade marginalerna på sin sida i vissa situationer.

Tilde Harnesk fick kämpa på i pitchercirkeln, trots att hon inte riktigt fick flyt i pitchingen fixade hon fyra bra innings innan hon blev avlöst av Vanessa Karadag i cirkeln. Totalt släppte Skövdeduon endast två hits och fem walks med sex strikeouts i den andra matchen. Offensivt gick det betydligt trögare i den andra matchen, endast fyra hits för Skövde men tack vare nio walks och en del errors kunde man utnyttja möjligheterna och säkra segern i en match som kanske inte var den mest välspelade men bjöd på en hel del spänning.

Två vinster för Saints - men Örebro Eagles har utvecklats rejält över vintern, vilket spelade coachen Priya Mohlén Wendel kommenterade till SLA efter matchen:
- De har blivit väldigt mycket bättre. Örebro har verkligen kommit igång och har flera unga och lovande spelare, berömde Priya i SLA efter matchen.

Örebro Eagles får också chans på snabb revansch då lagen möts redan kommande helg på Eagles hemmaplan. Då får vi se om Örebro kan bryta Skövdes segersvit på 15 raka segrar mot Eagles sedan säsongen 2016.

Skribent: Kristian Pälviä
E-post: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

circlek.jpg

circlekCITY.jpg

CONTECO.png

Daloc.jpg

Extra Coop.jpg

Stora Coop.jpg

JARNSPISEN.png

Kontors_fixit.gif

ljusexperten.jpg

logo-hero_v.png

Majoren.jpg

meltolit.jpg

Personverktyg.jpg

RGolv.jpg

sisab.jpg

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info