Hoppa till sidans innehåll

Hur börjar man?

Under uppbyggnad. / JD

Är du intresserad av att pröva på pistolskytte så läser du igenom informationen på den här sidan och hör sedan av dig till klubben via kontaktuppgifterna längst ned på sidan. Vi kommer då överens om en tid då du får komma och provskjuta.

Medlemsskap

Fattar du tycke för sporten så är du välkommen att ansöka om medlemskap. Styrelsen behandlar därefter din ansökan och kan bevilja dig inträde i föreningen.

Träning

Träning sker på onsdagar kl 18:00 - 19:30 och består i regel av precisionsskytte på 25m med vapen av kaliber .22(5,6mm). Skjutledare förser de som inte har eget vapen med lånevapen och ammunition och leder träningen. Ammunition köps till självkostnadspris.

Pistolskyttekortet

För att få tävla och söka egen licens måste du ha klarat teoretiskt och praktiskt prov och fått ditt pistolskyttekort.

Teoretiskt prov. Omfattar 20 frågor. Tonvikten ligger på säkerhetsfrågor men omfattar även frågor kring skjutlära, utrustning mm.

Praktiskt prov. Skytten ska ha uppfyllt fordringarna för SPSF pistolskyttemärke i brons vilket innebär att:

  • I tre precisionsserier mot pistoltavlan på 25m avstånd under 5 minuters skjuttid och med 5 skott ha uppnått minst 34 poäng i varje serie och
  • I tre tillämpningsserier mot pistoltavlan på 25m avstånd och med 6 skott i utgångsställning 45 grader stående med stödhand på 60 sekunders skjuttid ha uppnått minst 5 träff per serie.
Uppdaterad: 12 SEP 2021 16:42

Postadress:
Skövde SpSK - Skyttesport
Michael Thersthol, Karl Eks väg 13
54154 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mickethersthol@hotma...

Se all info