Hoppa till sidans innehåll

Sven-Erik Dahlberg (1941-2020)

05 APR 2020 16:29
Vår käre idrotts- och lagkamrat, tillika hedersmedlem och föreningsordförande, Sven-Erik Dahlberg har lämnat oss. Vi saknar dig mycket men minns dig samtidigt med glädje och tacksamhet.
  • Uppdaterad: 05 APR 2020 16:29

Sven-Erik Dahlberg

1941 – 2020

Vår käre idrotts- och lagkamrat, tillika hedersmedlem och föreningsordförande, Sven-Erik Dahlberg har lämnat oss. Vi saknar dig mycket men minns dig samtidigt med glädje och tacksamhet.

 

Tennisen började ta fart för dig och familjen under 1970-talet. Under 80-talet jobbade du sedan i juniorverksamheten under flera år och var en utmärkt ledare. Icke minst organiserade du Klubbmästerskap och liknande. I mitten av decenniet blommade dotter Anna ut som spelare och hörde upp till 20-årsåldern till de tio bästa i landet av sina årskamrater. Du fick sköta mycket av logistiken bl.a. resor till proffsspel i Tyskland.

 

I början av 2000-talet blev det dags för pension från arbetet som chef på Volvos gjuteri. Samtidigt gick föreningen in i en allvarlig ekonomisk kris och du var som klippt och skuren för att ta över ansvaret. Du hade en beprövad och uppskattad ledarförmåga, ekonomiska kunskaper, liksom erfarenhet och kunskaper om idrott. Dessbättre tog du på dig uppgiften, vilket föreningen verkligen är tacksam för.

 

2005 – 2006 var du ordförande och det jobbades intensivt med utvecklingen. Redan 2006 började föreningen komma på fötter igen och många goda gamla krafter i föreningen hjälpte till, icke minst med tennisträning på deltid. 2006 tillkom även en energigrupp för att utveckla föreningens anläggning och under året isolerades t.ex. ytterväggarna. Den grund som här kom tillkom under din ledning har sedan fortsatt utvecklas under fortsatta styrelser och hallen är idag i mycket gott skick.

 

2006 var även en viktig startpunkt för organiserad vuxenträning. Du och Ralf Friberg drog igång verksamheten som möttes av stort intresse och fortfarande sköts på ett föredömligt sätt.

 

Stort tack till en mycket klok och god människa och ledare!

 

Skövde Tennisförening

Skribent: Ardijan Suljev
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde TF - Tennis
Billingehovsvägen 7
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500435752
E-post: This is a mailto link

Se all info