Hoppa till sidans innehåll

Barn & Ungdom


Tennislekis för barn mellan 3-5 år

Vi har Tennislekis för barn mellan 3-5 år, kursen syftar till att utveckla grundmotoriken hos varje individ. Genom en allsidig träning utvecklar vi en idrottare och inte enbart en tennisspelare. Vi kommer inte arbeta jättemycket med tennisteknik utan det kommer i efterföljande kurser. Mer information om tennislekis hittar du här.

Minitennis barn mellan 6-8 år

Vi har Minitennis för barn mellan 6-8 år, kursens syfte är att erbjuda en allsidig träning för att utveckla individens motorik. Utöver detta ska barnen lära sig tennisens grunder och bygga en stabil grund för fortsättningen. Oavsett om de väljer att fortsätta med tennis eller övergår till en annan idrott. Mer information om minitennis hittar du här.

För barn mellan 8 - 11 år

I dessa åldrar fokuserar vi fortsatt på en allsidig träning, men mer fokus kommer att läggas på att utveckla korrekt tennisteknik. Efter ca 3 år i denna nivå är vår målsättning att spelarna ska kunna utföra/känna till samtliga tennisslag samt utvecklat ett fotarbete som är direkt kopplat till tennis spelandet. Mer information om dessa kurserna hittar du här.

Tennisskolan för barn- och ungdomar mellan 11 - 20 år

I tennisskolan finns två alternativ "Standard” och ”Tävlande”, anledningen till detta är för att träningsgrupperna ska spelas på ungdomarnas villkor. De som tävlar regelbundet kommer ha större krav och även inkludera mer tävlingsmoment i träningen medans övriga kan spela tennis på sina villkor. OBS! Detta innebär inte att de tävlande enbart tränar med varandra, det förekommer träningar där vi blandar grupperna trots olika ambitionsnivå. Mer information om tennisskolan hittar du här.

Uppdaterad: 25 NOV 2019 13:51 Skribent: Ardijan Suljev
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde TF - Tennis
Billingehovsvägen 7
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500435752
E-post: kansli@skovdetennis....

Se all info