Hoppa till sidans innehåll

Play & Stay 6-11 år


Play & Stay kallas konceptet som introducerar tennis på ett lekfullt och lite enklare sätt. Play & Stay består utav tre olika nivåer; Minitennis, Miditennis och Maxitennis där samtliga nivåer består utav flera steg och är anpassade efter den enskilde spelaren. Anpassningen sker genom att använda olika bollar, banstorlekar och racketstorlekar detta gör det möjligt att spela tennis redan från början.

 

Minitennis (ca 6-8 år)

Minitennisen är den första nivån där vi lär barnen att spela tennis. Vår målsättning är att försöka lära ut tennis på ett roligt och lekfullt sätt genom allsidig träning med lek, koordination och enklare tennisteknik. Mer information om minitennis hittar du här.

 

Miditennis (ca 8-9 år)

Miditennisen är nästa steg i Play & Stay konceptet, på denna nivå ökar teknikträningen genom att fokusera mer på specifika slagövningar. Vår målsättning är att förbereda barnen inför nästa nivå som innebär att spela på en fullstor bana. Mer information om miditennis hittar du här.

 

Maxitennis (ca 9-11 år)

Maxitennis är den sista nivån i Play & Stay konceptet, på denna nivå spelar barnen på en fullstor bana men med lite mjukare bollar. Vi fortsätter att fokusera på specifika slagövningar och utveckla tekniken hos barnen. Efter denna nivå är barnen redo för att spela med helgula bollar på en fullstor bana. Mer information om maxitennis hittar du här.

 

Uppdaterad: 25 NOV 2019 13:36 Skribent: Ardijan Suljev
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde TF - Tennis
Billingehovsvägen 7
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500435752
E-post: This is a mailto link

Se all info