Hoppa till sidans innehåll

Skultuna AIK - Gymnastik

  _DSC1453   

Parkour

Vi tränar följande dagar (med uppehåll för lov och klämdagar):

ParkourKidz: Onsdagar i Tibbleskolans gymnastikhall kl. 18.00-19.00. 

ParkourMid/ ParkourGruppen: Onsdagar i GA-Hallen i Skultuna kl. 18.00-19.30. 

Fredagar i Tibblehallen/utebanan Tibble arena kl: 18.00-19.30.  Endast ParkourGruppen

Vi har just nu tre grupper: 

ParkourKidz, 3-5 år
Denna grupp är mer riktad mot gymnastik än parkouren. Det byggs hinderbanor, leks lekar och tränas på tex kullerbyttor och balansgång. Allt efter barnens förmåga.
Här är det bra om föräldrarna är med och stöttar under träningen så ledarna kan fokusera på att hjälpa barnen med olika övningar.
Ledare: Therese, Andreas, Erik, Claudio, Maria och Helena

ParkourMid, 6 år och uppåt
Här börjar vi träna grunderna till parkouren – tex roll, stå på händer och hjula. Det är viktigt med en stark överkropp och smidighet i parkouren så det är mycket fokus på det. Ibland tar vi fram plintar och andra redskap och bygger banor.
Ledare: Lena, Sandra och Julia

ParkourGruppen, efter barnets förmåga och kunskaper
I denna grupp har vi utbildade ledare vilket innebär att mer avancerade övningar får göras. Även här jobbar vi utifrån varje individs förmåga att utföra övningarna. Men här fokuserar vi på roll, stå på händer, hjula, volter, Lazy, Kong, Dash....listan kan göras lång med alla parkour-moves som finns.
Ledare: Dennis, Danne, Anders, Lena och Sandra

Våra ledare har gått baskursen för ledarskap för barn och ungdomar. Några har även gått 'steg 1 parkour' - vilket innebär att de har rätt att passa vid volter av olika slag.

Vi har just nu många barn som vill träna parkour med oss i SAIK. Därför har vi begränsat antalet deltagare till alla grupper pga. att vi har ledarbrist. Som det ser ut just nu har vi en kölista för nya barn. 

Vi önskar bli fler ledare för att kunna erbjuda fler barn plats i grupperna - vid intresse maila till This is a mailto link

Vill ni vara med och träna eller har frågor kontakta Lena Hildingsson på:This is a mailto link eller mobil: 0704-36 36 52. Vi finns även på Facebook: Skultuna Allmänna Idrottsklubb Parkour. Det går bra att kontakta ledare via den sidan också.

Mer info klicka här

 
Egna nyheter

Postadress:
Skultuna AIK - Gymnastik
björkängsvägen 4
72630 Skultuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info