Hoppa till sidans innehåll

Skutskärs MS om hur Covid19 drabbar verksamheten.OBS LÄS HELA INLÄGGET

30 MAR 2020 16:19
Skutskärs MS om hur Covid19 drabbar verksamheten.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2020 16:19

Skutskärs MS och den fortsatta verksamheten under rådande Covid-19-pandemi.

Vi har som föreningen har ett ansvar i denna pandemi som nu drabbar samhället och därför har följande beslutats. Tråkigt nog är det tvära kast men det är ingenting som vi kan göra något åt i denna krissituation som landet och världen befinner sig i. Att bromsa smittspridningen är något som borde prioriteras över allt annat just nu i vårat samhälle. T.om. över att köra motorcykel vilket är det bästa som finns att göra som fritidsaktivitet.

Skutskärs Motorsällskap kommer med omedelbar verkan att stänga motorstadion för alla som ej tillhör Skutskärs Motorsällskap. Som förening får vi bedriva verksamhet för allmänheten (öppna träningar/tävlingar) så länge vi ej överskrider 50 personer på området. Dock har minst en grannklubb inom motorsporten och även föreningar inom andra idrotter i Sverige stängt ner sina anläggningar för alla som ej är medlemmar i den egna föreningen. Samt satt en gräns på max 50st personer.

Skutskärs Motorsällskap kommer att göra likadant. Detta eftersom vi har ett ansvar, precis som alla invånare i Sverige, att minska smittspridningen av Covid-19. Då vår anläggning, framförallt under våren, drar till sig långväga besökare vill vi inte bjuda in till en eventuell folksamling där en smitta kan spridas ut över stora delar av landet. Vi vill heller inte behöva stoppa långväga besökare i grinden pga. att vi överskrider de regler som finns angående folksamlingar.

Att lägga ansvaret på varje enskild träningsansvarige är inte rätt då det inte ger några tydliga riktlinjer för verksamheten som föreningen bedriver. Därför har detta beslut tagits.


Hur påverkar det medlemmar i Skutskärs Motorsällskap?

Medlemmar som har anmält sig som träningsansvariga och har ett berättigat åkkort för 2020?
De medlemmar som anmält sig som träningsansvariga kan stryka detta ur sina kalendrar. Vill medlemmar köra motocross eller enduro på våra banor får ni göra detta. Dock får träning aldrig ske med endast en förare på anläggningen eller utanför våra öppettider (tis. & tors. kl.17-20 lör. & sön. kl.10-14).

Inga åkkort kommer att delas ut så länge vi har anläggningen stängd för allmänheten. Träningsavgift 50kr ska swishas till klubben oavsett om man kör enduro, motocross, backe. Detta för att föreningen ska få in lite pengar till att under året till att underhålla anläggningen samt kunna betala de löpande kostnaderna som finns för vår anläggning.
Barn och ungdomar upp till 15 års ålder åker gratis oavsett gren.
Precis som tidigare gäller det att som medlem tänka på allmänhetens bästa, att följa lagar, bestämmelser och rekommendationer som finns. Besök ej motorstadion om du har förkylningssymptom, oavsett om de är lindriga eller ej. Tänk igenom själv om resan till motorstadion verkligen är nödvändig. Samt iaktta extra försiktighet vid motorcykelkörning för att i största möjliga mån minsta risken för skador och på så sätt belasta sjukvården. Försök även minimera antalet medföljande till banan (föräldrar, barn, sambos, fruar, män, pojkvänner, flickvänner osv).

Hur påverkar detta träningsläger och klubbträningar
Träningslägret genomförs om antalet deltagare är tillräckligt.

Klubbträningar med inhyrda tränare ställs in för att spara på utgifter nu när vi inte håller anläggningen öppen för allmänheten och inte heller kan genomföra några tävlingar.

Klubbträningar för barn och ungdomar ska fortsatt vara varannan torsdag och dessa dagar ska endast barn och ungdomar få köra på anläggningen. Detta för att de ska kunna nyttja hela anläggningen utan att behöva ta hänsyn till äldre förare.

MVH Ordf Mc Jesper Birgersson

Skribent: Daniel Palmbo
E-post: Adressen Gömd

Crossbanan

ENDAST FÖR MEDLEMMAR

 

Öppettider

Baninformation

Hitta till oss

Crossbanan:ENDAST FÖR MEDLEMMAR

Öppettider
Kontaktperson crossen:
Martin Westerberg 070-642 48 14

Enduron: ENDAST FÖR MEDLEMMAR
Öppettider
Kontaktperson enduro:
Jens Larsson 070-644 96 07

 

Vi behöver träningsansvariga för att hålla cross- & endurobanorna öppna!
(Ingen träningsansvarig betyder att banorna är stängda!) 

Kolla listan med träningsansvariga och öppettider när du kan ställa upp som ansvarig!

Maila :This is a mailto link så läggs det upp i kalendern, namn och tel nummer.

 

VIKTIGT !
All form av åkning i och runt våra banor utanför träningstiderna är strängeligen förbjudet.
Det gäller ALLA, Medlemmar som icke medlemmar.
Om detta inte efterlevs finns det risk för att i vi blir av med tillståndet att vara här.

 

Viktigt angående bevattningen
Dom slangar som har lagts ut runt crossbanan för bevattningen tål inte att man kör över dom. Om vi alla hjälps åt att informera alla åkare om att man inte får åka över slangarna så kanske dom kommer att hålla ett tag.

Postadress:
Skutskärs MS - Motorcykel och Snöskoter
Marcus Larsson, Bergvägen 2
80596 Gävle

Besöksadress:
Västanåbanan
81400 Skutskär

Kontakt:
Tel: 0706169366
E-post: carl.marcus.larsson@...

Se all info