Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet 2019

01 JUN 2019 11:35
Bild: Staffan Lindeborg Lördagen 25 maj genomfördes Sällskapets årsmöte i samband med Riksidrottsmötet i Jönköping
  • Uppdaterad: 01 JUN 2019 11:35

Protokoll med tillhörande bilagor klicka här

De 56 årmötesdeltagarna fick före årsmötet åhöra ett samtal mellan Sällskapets sekreterare Ola Hnriksson och Staffan Lindeborg om hans 50 år som bl.a. sportkommentator i SVT. Staffan berättade från många av hans uppdrag som kommentator i fotboll, bordtennis, simning och ishockey. Ett mycket uppskattat och trevligt inslag på årsmötet.

Årsmötet gnomfördes på ett mycker lugnt sätt. Den av styrlsen presenterade verksamhetsberättlsen och den ekonomiska berättelsen samt revisionsberättelsen fick godkänt av årsmötet, vilket gjorde att styrelsen fick ansvarsfrihet för det gångna året.

Det blev ett nyval i styrelsen, Bernt Israelsson, Anderstorp valdes in i stället för Thomas Franzén som avböjt omval. I redaktionskommittén hade Thomas Holmqvist avböjt omval. Ingen ersättare för Thomas valdes in vilket gör att kommittén består av fyra personer.

Eftersom mötet ägde rum i samband med RIM och att det var vårt 30-årsjubikem, satsade vi lite extra denna gången. En buss avgick från Kalmar via Växjö, utan kostnad för våra mdlemmar, för transport av våra medlemmar till årsmötet på Elmia i Jönköping. Sällskapet bjöd även deltagarna på lunch och eftermiddagskaffe. Deltagarna hade även möjlighet till att besöka plenisalen på RIM och även de utställare som fanns i anslutning till RIM.

Bilder tagna av Joacim Walltegen, SmålandsidrottenStaffan o Ola

Staffan + Ola 2

Publik

Skribent: Ola Henriksson
Epost: This is a mailto link

 

NY BOK om Jönköpings idrottshistoria.

Titel: Arenor och Profiler
Författare: Magnus Widell

Arenor och Profiler tar dig tillbaka till idrottsanläggningar som exempelvis gamla Idrottshuset, Tennishallen och Järabacken.
Du kan också läsa om J-Södras senaste allsvenska sejour och när HV 71 vann både SM-guld och SM-silver 2017. Hur gick det till när handboll, bandy och cykelsporten kom till Jönköping besvaras också.
Du kan även läsa om ett antal idrottsprofiler, exempelvis vilken Jönköpingsspelare som gjort flest fotbollslandskamper, en internationell domare och en framgångsrik fotbollstränare. Jönköpings SLS första olympier blev en kvinna. Rocksjön som idrottsarena, och mycket, mycket mer ...

Antal sidor: 176 sid, rikt illustrerad med bilder och teckningar.

Pris: 225 kr (ev. frakt tillkommer).

Magnus Widell, Bagaregatan 56, 566 33 Habo.

e-post: This is a mailto link
Tfn: 072 - 32 46239

Postadress:
Smålands Idrottshistoriska Sällskap
Ola Henriksson, Mosstigen 14
561 96 Lekeryd

Kontakt:
Tel: +46725559014
E-post: This is a mailto link

Se all info