Hoppa till sidans innehåll

Kaféträff 182024 med Göran Bäckström

26 OKT 2018 12:23
En kaféträff genomfördes 24 oktober i Jönköping där sportjournalisten Göran Bäckström berättade från Hovet till Olympiska Spel
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 12:23

Inför ett 30 tal åhörare berättade Göran Bäckström (se bilden) från sin tid som sportjournalist. Det började med när han försökte bli en stor fotbollsspelare på Hovet i Hovslätt till sina upplevelser från Olympiska Spel och fotbolls VM, som han har fått äran att närvara vid som sportjounalist.

Göran berättade på ett fängslande sätt om hur det är att vara journalist på så stora evenemang. Ibland har man tur om får tillträde till rätt evenemang sa han, Eftersom Göran hade uppdrag från FLT (Förenade Landsortstidningar) vid flertalet av de Olympiska Spel han närvarde vid, hade han en högre rankning än ex. Aftonbladet och Expressen när det gällde att få biljetter av den kvot som Sverige hade tillgång till. Detta gjorde att han kunde närvara vid många av de mest intressanta händelserna.

Det var en mycket nöjd åhörarskara som lämna kaféträffen, se nedan.

Skribent: Ola Henriksson
Epost: This is a mailto link

 

NY BOK om Jönköpings idrottshistoria.

Titel: Arenor och Profiler
Författare: Magnus Widell

Arenor och Profiler tar dig tillbaka till idrottsanläggningar som exempelvis gamla Idrottshuset, Tennishallen och Järabacken.
Du kan också läsa om J-Södras senaste allsvenska sejour och när HV 71 vann både SM-guld och SM-silver 2017. Hur gick det till när handboll, bandy och cykelsporten kom till Jönköping besvaras också.
Du kan även läsa om ett antal idrottsprofiler, exempelvis vilken Jönköpingsspelare som gjort flest fotbollslandskamper, en internationell domare och en framgångsrik fotbollstränare. Jönköpings SLS första olympier blev en kvinna. Rocksjön som idrottsarena, och mycket, mycket mer ...

Antal sidor: 176 sid, rikt illustrerad med bilder och teckningar.

Pris: 225 kr (ev. frakt tillkommer).

Magnus Widell, Bagaregatan 56, 566 33 Habo.

e-post: This is a mailto link
Tfn: 072 - 32 46239

Postadress:
Smålands Idrottshistoriska Sällskap
Ola Henriksson, Mosstigen 14
561 96 Lekeryd

Kontakt:
Tel: +46725 55 90 14
E-post: This is a mailto link

Se all info