Hoppa till sidans innehåll

Kaféträff i Kvillsfors 191116

19 NOV 2019 16:57
Lördagen den 19 november genomfördes en kaféträff i Kvillsfors
  • Skapad: 19 NOV 2019 16:57

En mycket trevligt och uppskattad kaféträff. Det var drygt 40 personer, gamla spelare och ledare. Ordf. Pia Berglund hälsade välkommen till dagens träff. En träff som var ett samarrangeman av Kvillsfors IF, Smålandsidrotten och Smålands Idrottshistoriska Sällskap. Pia informerade vidare om kvällens program och lite praktiska frågor. Därefter betonade Ronny Söderlund, som initiativtagare till träffen, om vikten av att man aldrig ska glömma sin historia och därför är denna träff så viktig. Komma tillsammans och minnas. Den betydelse som föreningen varit för var och en. Modersföreningen blir alltid den som ligger närmast hjärtat. Hoppades att dagens träff skulle leda till många glada minnen och skratt. Ronny informerade slutligen om Smålands Idrottshistoriska Sällskaps verksamhet och delade ut ett informationsblad. Deltagarna bjöds på smörgåstårta som blandades med mycket prat och skratt från gamla tider. Roland Leidefors visade en film från bland annat några träningsläger och serieseger från 70-talet Som var mkt uppskattat. Damklubben såg till att man fick avnjuta en god smörgåstårta tillverkad av lokala affären och som sponsrades av Smålandsidrotten.
Ronny avsluta träffen med att tacka Pia och Tomas Berglund som varit drivande och ansvariga med att dela ut en varsin gåva för visad uppskattning. En kväll att minnas för oss alla som var där.

Skribent: Ola Henriksson
Epost: This is a mailto link

 

NY BOK om Jönköpings idrottshistoria.

Titel: Arenor och Profiler
Författare: Magnus Widell

Arenor och Profiler tar dig tillbaka till idrottsanläggningar som exempelvis gamla Idrottshuset, Tennishallen och Järabacken.
Du kan också läsa om J-Södras senaste allsvenska sejour och när HV 71 vann både SM-guld och SM-silver 2017. Hur gick det till när handboll, bandy och cykelsporten kom till Jönköping besvaras också.
Du kan även läsa om ett antal idrottsprofiler, exempelvis vilken Jönköpingsspelare som gjort flest fotbollslandskamper, en internationell domare och en framgångsrik fotbollstränare. Jönköpings SLS första olympier blev en kvinna. Rocksjön som idrottsarena, och mycket, mycket mer ...

Antal sidor: 176 sid, rikt illustrerad med bilder och teckningar.

Pris: 225 kr (ev. frakt tillkommer).

Magnus Widell, Bagaregatan 56, 566 33 Habo.

e-post: This is a mailto link
Tfn: 072 - 32 46239

Postadress:
Smålands Idrottshistoriska Sällskap
Ola Henriksson, Mosstigen 14
561 96 Lekeryd

Kontakt:
Tel: +46725559014
E-post: This is a mailto link

Se all info