Hoppa till sidans innehåll

Integritetspolicy


Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter         

Söderåsens Dansklubb Blåa Skor,    

Organisationsnummer: 837601-0073  

(nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet. Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?
För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. träningsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlinsavgifter m.m.).        

Föreningen hanterar även personuppgifter i samband med ansökan om tävlingslicens till SF/SDF. Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökningsprocessen behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till licensens regelverk. Personuppgifterna behandlas vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.            

Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Riksidrottsförbundet och föreningens hemkommun.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:
Hantering av medlemskap i föreningen
Föreningsadministration
Deltagande i föreningens träningsverksamhet
Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet
Licenshantering
Ansökan om bidrag
Sammanställning av statistik och uppföljning
Utbildningar arrangerade av föreningen
Kontakt med medlem
Besök på vår hemsida
Publicering av material på hemsida och sociala medier
Tillträdesförbud (om tillämpligt)
Ordningsstörningar och otillåten påverkan (om tillämpligt)

Vilka delar vi personuppgifter med?
Uppgifterna kommer inte att överföras till tredje land och dina personuppgifter kommer inte att utsättas för automatiserat beslutsfattande.

Om föreningen vid något enstaka tillfälle måste dela dina personuppgifter med tredje land kommer du att informeras särskilt om detta. Det kan exempelvis vara aktuellt när/om du anmäls till tävling i tredje land.

Vilken laglig grund har vi för personuppgiftsbehandling?
Föreningen har nedan sammanställt den lagliga grunden för behandlingen av personuppgifter som sker inom föreningens verksamhet.      

Ändamål med behandling:                                                                Laglig grund: 

Hantering av medlemskap i föreningen                                                         Avtal

Föreningsadministration                                                                                Avtal

Deltagande i föreningens träningsverksamhet                                               Avtal

Licenshantering                                                                                              Avtal

Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet                                               Avtal

Ansökan om bidrag                                                                 Rättslig förpliktelse

Sammanställning av statistik och uppföljning                             Allmänt intresse

Utbildningar arrangerade av föreningen                                Allmänt intresse vid        

                                             statsbidragsfinansierad utbildning, annars samtycke

Kontakt med föreningen                                                            Intresseavvägning

Besök på vår hemsida.                                                               Intresseavvägning 

Publicering av material på hemsida och sociala medier           Intresseavvägning       

                                                                                               och ibland samtycke

Tillträdesförbud                                                                      Rättslig förpliktelse

Ordningsstörningar och otillåten påverkan                             Rättsligförpliktelse

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?                                                           Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter har du?
Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.
Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader. Du kan enkelt begära ett registerutdrag i IdrottOnline via Min Sida. Och du kan själv skapa en inloggning i dans.se och se vilka uppgifter som finns om dig där.        

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade. I dans.se kan du själv enkelt gå in och ändra dina personuppgifter.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:                                                          Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för        

Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycke

Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas              

Om du motsätter dig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen        

Om personuppgifterna har behandlats olagligt          

Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet          

Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk            

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.                

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling.                                                                  

Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter. Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se. 


Om du vill veta mer
Har du frågor om föreningens personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du styrelsen.

Mvh
Söderåsens Dansklubb Blåa Skor
Kenneth Green Ordförande

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 22:53 Skribent: Cecilia Martinsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Söderåsens DK Blåa Skor - Danssport
Monica Malmlöf, Söderåsvägen 15
26571 Kvidinge

Besöksadress:
Fabriksgatan 4
26571 Kvidinge

Kontakt:
Tel: 0733105147
E-post: This is a mailto link

Se all info