Hoppa till sidans innehåll

PM 2021


PM Kringelkastet 2021

 

Ladda ner PM som pdf

Södertälje IF hälsar alla deltagande aktiva och tränare varmt välkomna till årets upplaga av Kringelkastet söndagen den 6 juni på Södertälje IP!

 

Årets upplaga arrangeras under det speciella förhållanden som råder kring coronavirusets spridning Tävlingarna kommer att sändas på webben på friidrottskanalen https://friidrottskanalen.solidtango.com/live. Alla detaljerade förutsättningar finns samlade på svenska friidrottsförbundets hemsida: https://www.friidrott.se/Coronavirusetcovid-19

 

Tävlingsarena

Södertälje IP, Idrottsvägen 2, Södertälje

 

Vägbeskrivning

Bil: Från E4/E20, tag avfart vid trafikplats Moraberg och följ skyltning mot Södertälje centrum. Vid första trafiklyset sväng vänster in på Erik Dahlbergs väg. Följ vägen i ca 700 m. Sväng sedan vänster in på Idrottsvägen.

Fjärrtåg (SJ): Gå av vid station Södertälje Syd. Tag buss 754 eller 755 mot Södertälje Centrum. Gå av vid hållplats Södertälje Central och byt till buss 759 mot Glasberga eller 783 mot Nynäshamns station. Gå av vid hållplats Idrottsvägen. Se SL:s hemsida för tidtabeller på www.sl.se

Pendeltåg (SL): Tag pendeltåg mot Södertälje Centrum. Gå av vid Östertälje station. Tag buss 761,783 eller 797 mot Södertälje Centrum. Gå av vid hållplats Idrottsvägen. Se SL:s hemsida för tidtabeller på www.sl.se

 

Parkering

Parkering sker vid Rosenborgsskolan, Täljehallen (Erik Dahlbergs väg 12) eller längs med Fogdetorpsvägen. Studera skyltningen noga. 

 

Entré

Entré kommer att vara möjlig genom Täljehallen eller vid Södertälje IP

 

Deltagande/Icke deltagande

Eftersom det varit glädjande stort intresse att anmäla sig kommer vi att bli tvungna att prioritera och ge plats åt tolv stycken i några av kastgrenarna. Detta enligt friidrottsförbundets aktuella covidrestriktioner. De som inte får vara med sätts på reservlista. Prioriteringen av platserna kommer att ske baserat på personbästan då Kringelkastet och Viking Throwing Tour är en senior elittävling . Vi ber er därför att meddela oss This is a mailto link om ni redan i veckan före vet att ni inte kan/tänker komma så att vi kan bereda plats för andra på reservlistan.

 

Tävlingstider

Tidsprogram: finns på hemsidan.

 

Tidhållande

Det är glädjande nog ett stort deltagande, och i och med att vi genomför ett fullt grenprogram ber vi er att hjälpa oss att hålla tiderna genom att vara alerta när det är din tur.

 

Avprickning och upprop

Avprickning sker 60 min före tävlingsstart på avprickningslistor vid måltornet i ALLA grenar. Upprop sker 15 min före grenstart på tävlingsplatsen.

 

Servering

Det finns enklare servering för fika och hamburgare på Södertälje IP betalning endast via Swish eller kort.

 

Nummerlappar

Inga nummerlappar används utom i några lögrenar där dessa delas ut på plats.

 

Efteranmälan

Efteranmälan sker endast via E-post This is a mailto link fram tills 20:30 5/6 (dagen före tävlingsdagen). Dubbel avgift gäller. Ingen efteranmälan på plats. Ingen efteranmälan till kastgrenar som redan har 12 st deltagare.

 

Omklädning och toaletter

Inga omklädningsrum finns i bruk i syfte att minska smittspridning av coronaviruset. Toaletter finns tillgängliga i Södertäljehallen (friidrottshallen). Ingång till Södertäljehallen från idrottsplatsen sker via entré på den bortre kortsidan av hallen. Omklädningsrum i anslutning till Södertäljehallen finns dock öppna för nyttjande av toaletter men inte får ej användas för omklädning.

 

Uppvärmning

Uppvärmning kan ske i Södertäljehallen. Det kommer också att finnas tid för inkastning på tävlingsplatsen.

 

Efter tävling

Eftersom smittspridningsläget fortfarande är stort ber vi dig som har tävlat färdigt att inte stanna kvar på arenan.

 

Spiklängd

Maximal spiklängd vid spjutkastning är 12 mm 9 mm i övriga grenar och endast så kallade pyramidspikar är tillåtna!

 

Invägning

Invägning av egna kastredskap sker inne i Södertäljehallen i det bortre högra hörnet av hallen sett från entrén. Invägning ska ske senast 60 min före grenstart.

 

Barn- och ungdomsgrenar

I åldrar upp t o m kommer vi att anslå resultatlistor utan rangordning på resultattavlan, dessa kommer ej att publiceras på hemsidan. För deltagande upp t o m 13 år kommer alla att få fyra försök i kula och längd.

 

Prisutdelning

Deltagare i barn- ungdomsklass upp t o m 11 år kommer att få pris, i övrigt kommer ingen prisutdelning kommer att ske detta år.

 

Extralopp 100 meter

Löpning sker i A- resp B-heat. De som är intresserade av extralopp anger det redan vid avprickning, eller direkt efter genomfört lopp – då måste sekretariatet meddelas – extralopp har en särskild tid i tidsprogrammet.

 

Resultat

Resultat anslås på resultattavla vid måltornet samt på tävlingens hemsida

 

Symtom och riskgrupp

Om du har symtom som hosta, snuva, feber eller andra typiska sjukdomssymtom ska du inte tävla. Vi ber också dig som är i riskgrupp definierad av Folkhälsomyndigheten att inte komma till tävlingen.

 

Åskådare
Vi ber alla som finns på arenan att hålla avstånd till varandra. Vi kommer att ange platser med någon typ av märkning vid staketet och på läktare på bortre långsidan. Vi ber alla att respektera den märkningen så att vi håller ett lagom avstånd till varandra.

Uppdaterad: 30 MAJ 2021 08:15 Skribent: Andreas Thornell
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

Nordic sport logotype  

 

spjutskola, 2018

 

 

 

SIF-logga

Postadress:
Södertälje IF - Friidrott
Friidrottsektionen, Idrottsvägen 3
15240 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0722500557
E-post: friidrott@sodertalje...

Se all info