Hoppa till sidans innehåll

PM för media


PM media – Kringelkastet

 Ackreditering

Ackreditering söks genom This is a mailto link endast förackrediterad media kommer att släppas in eftersom vi vill ha ett kontrollerat antal individer inne på arenan under tävlingen.

 

Riktlinjer

Riksidrottsförbundet och Svenska sportjournalistförbundet har tagit fram riktlinjer för arbete och arbetssätt i samband med idrottstävlingar under Coronakrisen – dessa finns här: https://via.tt.se/data/attachments/00156/aeeb81e9-b998-45b6-9692-7282cb05c7ab.docx

 

Ingång

All ingång till Kringelkastet sker via Täljehallen Erik Dahlbergs väg 12. Vid entrén tar ni höger mot friidrottshallen Södertäljehallen och prickar av er närvaro.

 

Var vistas?

Arenan delas in i några olika områden

Tävlingsområdet – Bana åtta och innanför detta är tävlingsområde – där vistas enbart tävlande och domare och ackrediterade fotografer med väst som delas ut vid avprickning.

Utanför bana åtta – fritt att röra sig, vi ställer fram stolar och bord vid längdhoppsansatsen för de som vill använda det. Vi kommer inte kunna erbjuda Internet eller el vid den här tävlingen tyvärr.

Friidrottshallen, område för tävlande att

 

Startlistor/resultatlistor

Startlistor och resultatlistor finns på Kringelkastets hemsida och uppdateras live där. Önskas startlistor och resultatlistor på papper ska detta meddelas vid avprickningen vid ingången.

  

Intervjuer

Vi ber er respektera de aktiva i den mån att inte fråga om intervju före deras tävlande. I övrigt är det förstås ok att fråga om intervju och den aktive avgör om de kan eller vill intervjuas. Friidrottare brukar generellt vara positiva till intervjuförfrågningar. Vi har ingen mixad zon utan intervjuer sker enklast i hyfsat nära anslutning till tävlingsplatsen men utanför banorna.

 

Livesändning

I samarbete med friidrottsförbundet kommer också tävlingen att sändas under konceptet ”friidrottsstudion” på friidrott.se och Svensk friidrotts Facebooksida.

 

Om arrangörsföreningen Södertälje IF

Södertälje IF har tävlat i grönt och vitt sedan 1907. De olika idrotterna har varit mång och även om man tampats i högsta serien mot grannklubben Södertälje SK i ishockey så la man ner lagidrotterna på 60-talet. friidrotten har dock i stort sett alltid funnits med. Kända svenska friidrottare har varit t ex Rickard Dahl (EM-guld 1958), Kenth Eldebrink (OS-brons 1984), Malin Ewerlöf (vann junior-VM-guld i terräng under åren i Södertäljhe IF men bytte sedan till Spårvägen och tog Silver på 800 meter vid EM) och senast Gabriel Wallin (Dubbel NCAA-mästare, ett antal internationella mästerskapsstarter). 

 

Om Södertälje IP

Idrottsparken i Södertälje har precis byggts om eftersom man ville få plats med att bygga friidrotts- och gymnastikhallen "Södertäljehallen". Nu har arenan åtta banor runt och diskuskastmöjligheter från två håll. 2021 är det tänkt att arenan är platsen för Stafett-SM, om inget oförutsett hände, t ex beslut om omplacering p g a Coronaepidemin. För oss som förening blir Kringelkastet lite av en invigningstävling där vi på allvar får använda arenan tillsammans med några av Sveriges och i något fall, världens bästa friidrottare.

 

I övrigt hälsar vi er hjärtligt välkomna till Idrottsparken i Södertälje!

 

Södertälje Idrottsförening

Uppdaterad: 12 JUN 2020 21:20 Skribent: Andreas Thornell
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

Nordic sport logotype  

 

spjutskola, 2018

 

 

 

SIF-logga

Postadress:
Södertälje IF - Friidrott
Friidrottsektionen, Idrottsvägen 3
15240 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0722500557
E-post: friidrott@sodertalje...

Se all info