Hoppa till sidans innehåll

Södertäljehallen invigd - alla var där!

26 JAN 2020 10:48
Då är Södertälje hallen invigd! Läs mer om vad som hände och vilka som fanns på plats!
  • Skapad: 26 JAN 2020 10:48

Då var äntligen Södertäljehallen invigd, det var 15 år sedan SSK köpte Scaniarinken för en krona och slängde ut underlag och friidrottare från träningsmiljön i Scaniarinken men nu har friidrotten en egen hall att vara i tillsammans med gymnastiken och simhoppet.

Södertälje IF representerades av Finnkampsdeltagaren, EM-åttan, svenska mästaren och dubbla NCAA-mästaren Gabriel Wallin på scenen och var den som från föreningens sida fick klippa bandet.

Gabriel Wallin

Svenska friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers fanns på plats och gratulerade Södertälje till en bra investering. Johan var i sin ungdom en duktig trestegshoppare, men är nu politiker i Sundbyberg och flankerades av sin klubbkamrat (Spårvägens FK) Åke Ruus som nu är med i gänget runt VM-guldvinnaren Daniel Ståhl.

Johan Storåkers

Förutom politiker och idrottspampar fick man prova på kulstötning under ledning av våra duktiga kasttränare och kastare, Jussi, Kari och Seppo Kivinemi och vi bjöds på stafettlöpning av våra duktiga barn och ungdomar och uppvisningar av alla möjliga sorter.

Stafettlöpningen blir en försmak på det vi får uppleva på Södertälje IP i maj 2021 då Sveriges bästa löpare kommer till Södertälje på Stafett-SM!

Södertäljehallen innehöll också en hel del nya och bekanta gamla namn, t ex såg vi där, Tyko Johansson, en gång i tiden talangfull kulstötare, klubbrekordhållaren på 1500 meter - Erling hansson, politikerna Boel Godner, David Winerdahl, Metin Hawsho och många många mer. 

Nu ser vi fram emot att tända upp hallen och bedriva verksamhet i den och hälsar alla nyintresserade friidrottare välkomna!

Skribent: Andreas Thornell
Epost: Adressen Gömd

Börja med friidrott?
Har du varit på invigningen av Södertäljehallen och vill pröva på friidrott? Fyll i följande formulär!

Ange alt-text här.

Kringelspelen 2009

Ange alt-text här.

Kringelkastet-fyrkant-klick-länk-bild

Ange alt-text här.

Södertälje IF Friidrottsskolan 2020

Postadress:
Södertälje IF - Friidrott
Friidrottsektionen, Box 95
15121 Södertälje

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info