Hoppa till sidans innehåll

Läs om Niclas Vasalopp

19 MAR 2015 06:07
Vasaloppet i vårväder
  • Uppdaterad: 19 MAR 2015 06:09

Vasaloppet i vårväder. Det hade varit ett dygn med plusgrader och termometern visade 5-6 grader vid start. Det var pölar och snöslask på startgärdet och i princip obefintliga spår där man lade ut skidorna. 

Jag stod i 2:a led (par 6, 6 spår från mittenkontainern). I starten tog det tvärstopp i och med att någon i elitleder tvuvstartade vilket gjorde att nätet inte åkte upp utan åkarna fastnade som fiskar i ett nät. De trasslade sig ur snabbt och jag fick en bra start. Kom ikapp Stoffe som startade i ettan innan tjärnen som de spärrat av. Hade ok fäste uppför backen. Uppe på myrarna blåste det attan från sidan vilket gjorde det svårt att hålla koll på stavarna. Efter ett tag på myrarna kändes det som mina skidor svävade fram. Hade fantastiskt glid och susade fram genom fältet. Otroligt härlig känsla, och det trots att stavfästet var sådär och att jag är i behov av bra stavfäste. Skidorna gick otroligt bra fram till Evertsberg, de mattades på väg till Oxberg där jag bara hade normalt glid. Sen kändes det som glidet blev sämre och sämre och med det sinade mina krafter. Fäste hade jag, men inget bett så det var bara i första backen jag använde något som liknande diagnolteknik. Resten av backarna sprang jag uppför om jag inte saxade eller stakade. 

Jag undrade hela vägen vilken placering jag låg på. Det kändes som jag låg bra till för att klara topp 500 men efter Oxberg tappade jag placeringar så jag trodde det skulle bli tight. Spurtade allt jag kunde mot några och körde rakt in i en som stod där bakom mållinjen och njöt av att ha kommit i mål. 

Jag kom 409:a, det är jag grymt nöjd med. 

Årets vasalopp var nog ett av de tuffaste jag åkt. Glidet var ok den första halven men stavfästet var uselt hela vägen i princip. Letade inte bara bästa glidet utan letade även efter bra stavfäste. Det blev blötare och smutsigare ju närmare Mora man kom. I Moraparken var det snö och lera. Nästan så de skulle ställt in. I morgon skulle det inte gått att åka om det fortsatt vara lika varmt. 

Jag tog hjälp av Gästrikeservice med langning, det var superbra! Tack Jerker för tipset!

Intag: En liten bit av en energikaka, 2 geler, 3 liquid och dryck vid varje station. Mest sportdryck. Drack även ur flaskan jag hade med mig. 

Skribent: Johannes Neelissen
Epost: This is a mailto link

find-us-on-facebook

 

logo_talje_mark

Stevos

 

Antal unika besök säsong 2019-2020 (med start 19 september 2019):

besöksräknare
besöksräknare

 

Kontakta webbansvarig

Postadress:
Södertälje IF - Skidor
Skidsektionen, Box 95
15121 Södertälje

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info