Hoppa till sidans innehåll

Välkommer den 16 november kl 18:00

Träningsprogram, feedback, planering och lite föreläsning den 16 november

29 OKT 2016 08:43
  • Uppdaterad: 29 OKT 2016 09:02

Det är nu dags att uppsummera det vi gjort hittills inom träningsprogrammet, ge lite feedback, planera för framtiden och som grädde på moset också bjuda på lite föreläsningar. 

Vi får väl torrt konstatera att deltagandet inte varit riktigt fullt så stort som vi hoppats på men det blir säkert ett ökat intresse när vintern närmar sig. Vi har sedan i våras kört gemensamma träningar tisdagar och torsdagar men även några ”spontana” långpass på rullskidor på söndagar. Det har handlat om bl.a. cirkelträning (utegym och Igelsta), olika typer av intervallträning med och utan stavar, samt teknikträning på rullskidor. Mätningar har gjorts vid två tillfällen med rätt stor uppslutning från deltagarna och värdefulla data har inhämtats och bearbetats. 

Eftersom träningsprogrammet är ”nytt” för både deltagare och de som hjälper till att organisera träningarna är det på sin plats med feedback från båda hållen. Vi måste också planera innevarande och kommande period samt komma med rekommendationer hur man bäst utför den träning som var och en gör på egen hand. De gemensamma träningarna behandlas förstås också. 

Ett eller flera ämnesområden kommer att tas upp i ”föreläsningen”. Vi återkommer med förslag kring detta. 

Denna genomgång har vi i SIF Skidors lokal på Scaniarinken. För de som inte varit där tidigare kan nämnas att det är på ”baksidan”, dvs. vid busshållplatsen. Vi har 12 personer som betalat för att delta i träningsprogrammet, så de har förstås förtur men vi kan nog få in minst 20 personer i lokalen, så de som inte deltar men som är intresserade kan också anmäla sig. Först till kvarn… Om inte annat så kan det vara nyttigt att ta in den information som trots allt kan förmedlas och de erfarenheter vi har så här långt. Träningsprogrammet bygger på träning på tre olika nivåer, dvs. allt från söndagsmotionär till elitmotionär, så man behöver inte känna att man inte skulle ”räcka till” för någon av ambitionsnivåerna.

Anmälan görs på vår facebook sida!

Skribent: Johannes Neelissen
Epost: This is a mailto link

find-us-on-facebook

 

logo_talje_mark

Stevos

 

Antal unika besök säsong 2019-2020 (med start 19 september 2019):

besöksräknare
besöksräknare

 

Kontakta webbansvarig

Postadress:
Södertälje IF - Skidor
Skidsektionen, Box 95
15121 Södertälje

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info