Hoppa till sidans innehåll

LIU ishockeygymnasium riktat mot tjejer

06 FEB 2019 11:03
Södertälje SK, i samarbete med våra tre gymnasieskolor Täljegymnasiet, Torekällgymnasiet samt Vackastanäsgymnasiet, startar till hösten 2019 lokala idrottsutbildningar, LIU.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 11:03

LIU ishockeygymnasium riktat mot tjejer

Södertälje SK, i samarbete med våra tre gymnasieskolor Täljegymnasiet, Torekällgymnasiet samt Vackastanäsgymnasiet, startar till hösten 2019 lokala idrottsutbildningar, LIU. Det innebär att man som individuellt val läser två kurser idrott och hälsa specialisering 1 och 2. De idrotter som man kan välja denna kurs i är ishockey, inriktat för tjejer. Målet med dessa kurser är precis som för de som söker nationell idrottsutbildning, att kunna kombinera satsningar på idrott och studier samtidigt och därmed stanna kvar på hemorten. Träningar kommer att ske på måndag och onsdag morgon med tränare från Södertälje SK.

Södertälje SK:s LIU hockeygymnasium för tjejer är är en lånsiktlig satsning för tjejer inom vårt närområde att kunna kombinera studier med sin idrott – ishockey.

 

Under dina år på vårt hockeygymnasium kommer du uppleva en lärorik och utvecklande period. Vi följer svenskaishockeyförbundets utbildningsplan för vår verksamhet, men ser den också som en viktig del i den satsning vi gör på damjuniorhockeyn i SSK för att producera framtida Dam A-lagsspelare.

 

Utbildningen på hockeygymnasiet är inriktad på en praktisk del samt en teoretisk del.

Den praktiska utbildningen syftar till att bland annat utveckla din fysiska status, teknik, skridskoåkning och din individuella spelförståelse.

Skribent: Pelle Svensson
Epost: This is a mailto link

KONTAKT UNGDOM

Lars Hymander
Ungdomsansvarig
070-630 40 32
This is a mailto link

Pelle Svensson
Utvecklingsansvarig
070-441 90 59
This is a mailto link

 GILLA OSS PÅ FACEBOOK

Postadress:
Södertälje SK - Ishockey
Box 26
15121 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855420650
E-post: This is a mailto link

Se all info

HUVUDSPONSORER

 

SISU