Hoppa till sidans innehåll

Fältaktiviteter

10 JUN 2021 13:30
Fält information
  • Uppdaterad: 10 JUN 2021 13:32

2021-06-10

Med anledning av rådande omständigheter så hölls årets årsmöte ute på Hallinge fältet. Uppslutningen var god och årsmötet behandlades i sedvanlig god ordning. Efter avslutat möte bjöd sällskapet på grillad korv.

SRFS årsmöte på Hallinge-fältet 2021-06-09.pdf

2021-06-01

Då så, mina vänner. Nu har vattnet sjunkit undan. Dock är gräset gräsligt högt. Klipplag 3 åtgärdar det imorgon, onsdag.

fältherren

2021-05-28

Modellflygkamrater!

Det är min smärtsamma plikt att meddela att vårt fält är översvämmat. Bifogad bild bär syn för sägen. Tråkigt naturligtvis att vi inte kan flyga nu när sommaren äntligen är på väg men å andra sidan frigörs viss tid till modellbygge!

Jag återkommer när banorna är brukbara igen, gissningsvis i mitten av nästa vecka.

fältherren

20210527_095516.jpg

Styrelsen meddelar också :

Som framgår av Ottos mejl så är det översvämning på fältet efter de senaste dagarnas ymniga regnande. Det planerade årsmötet onsdag nästa vecka måste därför  skjutas till reservdagen  onsdag 9 juni kl. 19.00 på Hallinge-fätet. Vi hoppas att det torkat upp då.

VÄLKOMMEN PÅ  DET NYA DATUMET !

Hälsningar/Ragnar

2021-04-17

Årets arbetsdag blev en trevlig dag i solsken och ca. 17 grader. 17 medlemmar närvarade, och de flesta jobbade med att jämna ut stigen ner till fältet so,m efter vintern var mycket dålig. Dessutom jobbades det med banände i SV för att reparaera sorkarnas härjningar.

Nu är banorna i acceptabelt skick. 

Efter arbetet så fanns grillglöd och det blev tid för gemytligt samtal.

Arbetsdag på Hallinge 13 april 2019.pdf

2019-04-13

Årets arbetsdag gick av stapeln den 13/4. Ständig nattfrost i veckan gjorde att vi samlades först kl11. 15 medlemmar närvarade, det kyliga vädret till trots.

Klipplag 1 - 3 jämnade till stigen mellan varningsskylten och flygfältet. Klipplag 4 gjorde det vanliga arbetet på sorkgångarna på bana 01 -19, södra delen samt på taxibanan.

Det blev ett uppskattat avbrott för lunch kl12 då Ingemar hade en perfekt grillglöd redo.

Arbetsdag på Hallinge 13 april 2019.pdf

2018-04-21 

Så var det dags att jobba på fältet inför stundade säsong. I år var det framför allt två områden som prioriterades dels stigen ner till fältet och så banorna framför allt södra delen av 01-19 banan. relativt god uppslutning av medlemmar som jobbade i fint försommarväder.

Hallinge arbetsdag 2018-04-21.pdf

 

2018-02-09

Stigen uppgrävd!
Stigen mellan parkeringen och fältet har grävts upp på två ställen för att täckdikas. Anledningen är att Stockholm Vatten vill leda bort ytvattnet som rinner från berget, över vägen, över åkern, via diket till Bornsjön. Vattnet tar med sig mycket jord, med allt vad den innehåller, till sjön. Genom täckdikningen undviker man att vattnet passerar över åkern. Dessutom kommer inte åkern omkring fältet att hamna under vatten lika lätt, Det är bra för oss!
Jag kan ge det lugnande beskedet att båda passagerna vid stigen har redan lagts igen.

Bomlåset
Jag har satt in ett renoverat nyckellås igen (Stockholm Vatten har ju nycklar till det). Jag hoppas att låset kommer att fungera bättre med det skydd som nu sitter där.

Det är en gummiduk, fäst med två buntband. Vi får se hur det fungerar.

Inbrott i förrådet?
Lämmen för förrådet hade hittats slängd på marken fram detsamma. Man befarade att ett inbrott hade skett. Jag har dock inte kunnat se att någonting saknas. Kan det möjligen vara så att någon av oss först glömt att skriva i loggboken och sedan även glömt lägga på lämmen?

Övrigt
Apropå årsmötets punkt 21 kan jag rekommendera sajten http://www.mindronare.se/ som även länkar vidare till LFV och NVV. Mycket upplysande för den som ids lägga lite tid på det nya regelverket.

Er fältherre

.
2017-06-06

Problemen med klipparen gjorde att vi var några som träffades på Hallinge i eftermiddags. Nu är det välklippt med manuell hjälp!

Ett stort TACK till de som gjorde våra banor fina !

 

 

2017-05-01
1 maj bjöd på ett fantastiskt flygväder. Nästan ingen vind och varmt och skönt. Det dök upp 18 flygsugna medlemmar som flög allehanda farkoster. Det blev även tid över för allmänt flygsnack och fika med korvgrillning.
VÄLKOMMEN!
.
2017-03-18
Ännu en bra marsdag med fint flygväder. Nu börjar värmen också komma så fingrarna är inte längre stelfrusna.
Tobbe Lindblad bidrar åter med ett par filmer.
Jaga Eindekker med Fun Cub : https://youtu.be/HcvyVzxzTPw
och
2 coola kärror på fältet : https://youtu.be/EBlOI6GNo_M
2017-03-11
Fint flygväder på Hallingefältet. Vi var 5 aktiva medlemmar som utnyttjade det fina vädret. Tobbe Lindblad hade kamera på sin Fun-Cub
2016-04-16
Trots ett disigt och gråkallt väder som övergick i lätt regn så slöt 17 medlemmar upp till årets arbetsdag på hallinge fältet. Som vanligt så ägnades banorna stor omsorg men det stora jobbet var nog ändå att försöka få till en jämnare stig ner till fältet. När lunchen skulle intas så blev trängseln stor inne i skjulet för att unkomma regn och blåst. Ändå blev det väl ett bra dagsverke på fältet så nu joppas vi på en fin flygsommar.
.
2016-02-25
I den tidiga vårdagen så anslöt 9 medlemmar till en fin flygdag på fältet.
.
.
Arbetsdag 2015-04-18
2015 års arbetsdag är nu avklarad.
Eftersom vårt fält senaste året fått stora sorkangrepp så krävdes det detta år extra stor insats för att göra banorna användbara. Glädjande var då att så många som 18 medlemmar slöt upp till arbetet. En stark insats gjordes och resultatet ser ut att vara mycket bättre än vad många av oss trodde. Men det krävs förmodligen insatser av klipplagen den närmaste tiden bland annat med att välta banorna så att de åter blir släta och fina. Om sorkar måste bekämpas så finns i skjulet en plasthink med pulver som tillsammans med vatten i sorkhålen bildar acetylengas. Använd detta !
För bilder från arbetsdagen se Arbetsdag på Hallinge 2015-04-18
 
 
Arbetsdagen 2013 kunde äntligen genomföras.
Efter den sena våren (läs långa vintern) kunde vi nu den 11/5 -13 genomföra arbetsdagen. Trots att vi hade fått flytta datumet för arbetsdagen flera gånger ställde 14 medlemmar upp för årets översyn av banor och annat. Vintern har gått ganska hårt åt vårt gräs, speciellt vid depå och bankryss. Vi får se om gräset kan komma tillbaka eller om ytterligare åtgärder behövs. Vindarna denna dag var lite ojämna så det blev inte speciellt mycket flygning trots att många laddat upp med olika flygplan.
För bilder se Arbetsdag_130511
 
 
 
Arbetsdagen 2013 har flyttats på grund av den sena våren !
18/4 -13    Vänner!
 
Idag såg inte fältet alls färdigt ut att arbetas på. Tjälen ligger straxt under ytan, banorna är delvis vattentäckta och diket är bräddfyllt. Jag föreslår att vi stjäl en timme eller så av vårt årliga fly-in och gör det nödvändigaste. Sedan grillar vi och flyger modell som brukligt är på 1:a maj.
 
Jag återkommer lite närmare vår kombinerade arbets- och flygdag med arbetsfördelning och utrustning. Klipplagsledare, se till att ert lag får hög närvaro. Det underlättar lagets arbete.
 
So long! 
fältherren
 
Vårflygning Lördag 2013-04-06
Suget efter att få lufta vingarna är stort så här års. Ragnar, Gunnar och Mats besökte Hallingefältet för trevlig vårflygning. Bilder se Hallinge 2013_04_06
Några av oss andra i sällskapet besökte Robert Möller på Mönsö för flygning på Mälarens is. Vi som var där från sällskapet var, Kid, Sten, Ingemar, Otto, Kenneth. Det blev premiärflygning för Sten´s nya flygplan som är framtaget via datorutskrift ! Trevlig dag med flyg och korvgrillning.
 
 
Översvämning av Hallingefältet -  åter igen !
Onsdag 28/11 2012
Åter igen har vi en sjö på vårt fält. Jag var idag ute på fältet för att ta in "skarmlorna". Det var nätt och jämt så att jag kom åt dem. Fältet är i stort sett helt översvämmat igen. Det är ca 2 dm djupt vatten i änden av bana 02. Vatten i depån och även på stigen - i stort sett från bommen. Det enda positiva är väl att säsongen är väl i stort sett över nu.
 
Söndag 21/10 2012
Så var det dags igen - Hallinge fältet är förvandlat till en sjö ! Vi får nog börja fundera på att bygga fler sjöflygplan efter vad vi sett under det gångna årets ideliga regnande. Trots detta var vi 4 tappra som vägrade att accepetera vädrets makter. Det var Olle, Otto, Ragnar och Kenneth. Men banorna gick inte starta på så det blev helikopter och funflyer som kom i luften denna dag.
 
Måndag 18/6 2012
Den gångna helgen var blöt! Kenneth har varit på fältet idag och konstaterat att diket ner förbi fältet och fältet är översvämmade. Stigen är översvämmad från bommen. Det går inte att flyga med annat än sjöflygplan - se Hallinge_ översvämmat och inte heller  klippa förrän efter helgen. Jag gjorde  en flygning i rätt hård vind men det var kul att landa på en vattenfylld bana.
 
Arbetsdag 21/4 2012 flyttad till 28/4
pga vattensjuk mark
Tyvärr måste jag meddela att vi beslutat senarelägga arbetsdagen 1 vecka till lördag 28 april. Thomas och Ragnar var på fältet i söndags och delar av båda banorna stod då under vatten. Diket från fågelsjön hade på något ställe svämmat över och in på åkern.
Kenneth har vid en inspektion tisdag eftermiddag konstaterat att bana 02 fortfarande delvis står under vatten och marken i övrigt är vattensjuk. För att inte riskera att förstöra fältet och depån så skjuter vi alltså på arbetsdagen. Väderleksutsikterna mot slutet på denna vecka är dessutom inte de bästa.
Otto kommer att informera vilka arbeten som kan utföras på arbetsdagen 28 april och vad vi skall ta med för redskap.
2012-02-29
I skönt vårväder - 11 grader varmt och svaga vidar - träffades ett antal flygsugna medlemmar. Trots att det fanns en del is och vatten på banan så flögs det flitigt.
Vi som var där var: Ingemar, Janne J, Bengt K, Lennarth G, Thorkel, Ragnar och Kenneth.
P1050270P1050278P1050279
P1050280P1050274P1050277
Ett varningens finger dock för flygplan och motorer som sliter sig ! Kolla med Ingemar han vet vad en stjärnmotor som kommer på vift kan göra.
2012-1-1
Vi försöker ta årets första flyg på nyårsdagen den 1/1 2012 vid 12-tiden på Hallinge. Ladda batterierna ! Naturligtvis kan ju vädergudarna sätta sina käppar i hjulet men vi lever på hoppet, så får vi se hur det går.
 
2011-10-02
Sommaren är slut och snart också hösten. Vårt Fly-in på söndag den 2/10 kl 10 är kanske det sista för säsongen så gör dig fri och kom till Hallinge för lite trevlig samvaro och flygning. Norrmännen spår sol och svag vind!
 
Skribent: Kenneth Näslund

Websida för Södertörns Radioflygsällskap

Postadress:
Södertörns RFS - Flygsport
Esbjörn Forslund, Lilldalsvägen 36
14461 Rönninge

Kontakt:
Tel: +46853251084
E-post: esbjorn.forslund@gma...

Se all info