Hoppa till sidans innehåll

Information om träning och läger

12 NOV 2020 22:05
  • Uppdaterad: 12 NOV 2020 22:05

Ikväll har styrelsen tagit del av information från SISU Dalarna och smittskyddsläkare Anders Lindblom vad gäller förhållningsanvisningar för Covid-19 och idrott. Se sammanställning i slutet av texten. Utifrån det har vi tyvärr varit tvungna att besluta om följande och ser sedan fram mot nya Coronafria tider och aktiviteter.
Träningen nu på lördaginnehåller endast uteaktiviteter, hundkörning, med start kl 14.00 i Vikmanshyttan. Efter träningen finns det möjlighet att fika/grilla egen medhavd matsäck (eld finns). Eftersom det blir andra förutsättningar vill vi att ni gör en ny anmälan.
Lägret i Åsarna ställs in och istället kommer ett hemmaläger att arrangeras i Falun/Borlängeområdet. Deltagarna ordnar själva med logi. Förhoppningsvis kan vi åka skidor och köra hund på hemmaplan. Mer information/program kommer.
Övriga utomhusträningar kommer att hållas så håll utkik för mer information.
För styrelsen/Ulla-Kari
Sammanfattning av SISU Dalarnas information
· Restriktionerna gäller personer över 15 år
· Man ska vara symtomfri vid all form av deltagande
· Liten smittrisk vid utomhusaktiviteter
· Gemensamma inneaktiviteter är inte tillåtna för personer över 15 år
· Kontaktidrotter inte tillåtna för personer över 15 år
· Håll minst en meters avstånd, ”ett koppel”
· Löpande information finns på SISU Dalarnas sida
Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd
· Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
· Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
· Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
· Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Man bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor.
Skribent: Mikael Arnberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Södra Dalarnas DHK - Draghundsport
Ulla-Kari Pontén, Fiskarbo 55
78393 Stora Skedvi

Kontakt:
Tel: +46702551707, +46703744763
E-post: This is a mailto link

Se all info

cykelcentrum

i Borlänge

Medlemmar har 20%

rabatt på skidor, mm

 

 

Vår förening är ansluten till Svenska Spels satsning Gräsroten. Det unika med denna satsning är att alla som spelar hos Svenska Spel är med och bestämmer till vilka föreningar pengarna ska gå. Välj oss som din favoritförening nästa gång du spelar hos Svenska Spel. Då är vi med och delar på pengarna. Du gör det i din spelbutik, på svenskaspel.se/grasroten eller genom att ringa Svenska Spels Kundservice på 0770-11 11 11. Backa vår klubb!

 

 Köp Ullmax-kläder via Södra Dalarnas DHK