Hoppa till sidans innehåll

Debutant med i viktiga bortamatchen

02 MAR 2017 22:01
SAIK har haft en tung period på sistone, men har allt jämt andraplatsen i egna händer. För att kunna behålla den krävs dock en bra insats borta mot Södra Ving på fredagen.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2017 22:54

Södra Ving ligger på femte plats i den jämna Division 4-serien, men har bara vunnit tre matcher den här säsongen. Två av vinsterna kom under de tre första omgångarna, medan den tredje kom hemma mot Nossebro i mitten av januari.

 

Jämnt har det dock varit i ett antal av matcherna, däribland senaste mötet med SAIK - i Bjärkehallen den 6 januari. Matchen gick då till förlängning, efter stor dramatik i slutskedet, där Robin Johnsen till sist kunde avgöra till SAIK:s fördel.

 

Hökerums-laget har ett par spelare med högt i poängligan: 23-årige Andreas Andersson och 28-årige Victor Henningsson, som har gjort 30 respektive 25 poäng. Andersson blev hattrickskytt i den senaste omgången, då laget föll med 13-7 borta mot Grästorp, och ligger också högt i utvisningsligan med 22 utvisningsminuter.

 

Utvisningar fick SAIK en hel del mot Trollhättan senast, även om man inte ska beskylla dem för 16-2-förlusten. Trollhättan var helt enkelt ett mycket bättre lag då, och SAIK hade lite att sätta emot. Med tre matcher kvar av säsongen krävs dock nu en viss uppryckning från Parkettens Prinsar.

 

Backen Erik Tasapuro och forwarden Tobias Karlsson utgår jämfört med truppen mot Trollhättan. In kommer Benjamin Larsson, 26-åringen som därmed gör comeback efter några år utan innebandyspel. "Bimma" tar plats i backuppsättningen.

 

Matchstart i Hökerum, för säsongens längsta bortamatch, är klockan 19:00. Kom gärna dit och stötta SAIK, om du har möjlighet.

 

SAIK:s matchtrupp:

88 Jim ANDERSSON (MV)

4 Oskar HEDÉN

5 Viktor SJÖÖ

6 Glenn BERGQVIST

7 Filip PERSSON

8 Samuel KARLSSON

9 Erik SKOGLUND

10 Robin ANDERSSON

11 Andreas MÖKANDER

12 Benjamin LARSSON

13 Robbin JANSSON

14 Daniel LUNDÉN

15 Jesper KARLSSON

16 Robin JOHNSEN

 

Guldfemman: En svag match senast innebar få utdelade Guldfemman-poäng, och således få förändringar i tabellen. Nu kan dock saker hända, och med tre matcher kvar är det dags att använda outnyttjade byten eller kanske köpa något för att kunna krydda laget. Benjamin Larsson ÄR valbar inför fredagen, och går in med prislappen 20 kronor.

 

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information