Hoppa till sidans innehåll

Äntligen tre poäng för SAIK igen!

22 JAN 2017 20:29
SAIK hade kontrollen från start till mål, när Grästorp på fredagskvällen besegrades med 7-3 inför hemmapubliken i Bjärkehallen. Därmed har laget vunnit efter ordinarie tid igen, efter fyra matchers torka.
  • Skapad: 22 JAN 2017 20:29

Det var bra tryck i Bjärkehallen på fredagskvällen och de hundratalet åskådarna fick, likt publiken i Herrljunga veckan innan, se en intensiv matchinledning. Robin Johnsen gav SAIK ledningen redan efter minutens spel, men Grästorp replikerade omgående. 45 sekunder senare gjorde Johnsen sitt andra mål för matchen, och SAIK var i en ledarposition de därefter inte skulle förlora.

 

Erik Skoglund och Robin Andersson gjorde 3- respektive 4-1 för Parkettens Prinsar, som gjorde en bra förstaperiod med bra kontroll över matchen. Grästorps reducering med en och en halv minut kvar att spela innebar emellertid att ledningsmariginalen enbart var två mål inför period två.

 

Det blev aningen rörigare i mittenakten, men vikarierande målvakten Samuel Karlsson gjorde - precis som under resten av matchen - fina ingripanden. Den andra perioden innebar därmed en hållen nolla för SAIK, samtidigt som Erik Skoglund och Daniel Lundén kunde näta - den sistnämnde efter att ha snurrat upp motståndarförsvararna i powerplay.

 

Fyramålsledningen höll i sig i över halva den tredje perioden, då Grästorp valde att ta time out. Någon effekt gav inte den, utan SAIK kunde istället utöka till 7-3 genom Filip Persson. Gästernas Tommy Tengblad fick in en reducering, bakom en skymd Karlsson i SAIK-målet, med knappt två minuter kvar. Någon fara för segern var det dock aldrig.

 

Trepoängaren var välkommen för SAIK, som väntat på en sådan sedan november. Dessutom var antalet insläppta mål - tre - säsongens näst bästa notering efter 21-2-segern hemma mot Horsby. Parkettens Prinsar ligger tvåa i tabellen, och är kommande vecka matchlediga inför derbyt mot Nossebro den 3 februari. Vi hoppas på ett minst lika bra publiktryck, och en minst lika bra publiksiffra, då.

 

SAIK - Grästorp 7-3 (4-2, 2-0, 1-1)

Mål SAIK: Erik Skoglund 2, Robin Johnsen 2, Daniel Lundén, Filip Persson, Robin Andersson

Mål GIBK: Gustav Anerös, Max Jörlind, Tommy Tengblad

 

Publik: 100

 

Så spelade SAIK:

Samuel Karlsson

Jesper Karlsson - Oskar Hedén
Filip Persson - Erik Skoglund - Robin Andersson

Daniel Lundén - Erik Tasapuro
Glenn Bergqvist - Robbin Jansson - Robin Johnsen

Tobias Karlsson, Viktor Sjöö

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44170 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information