Hoppa till sidans innehåll

Många priser när 2016-17 summerades

25 MAJ 2017 11:02
SAIK:s innebandyherrar summerade häromveckan säsongen 2016-17 med traditionsenlig prisutdelning i SAIK-stugan. Många priser delades ut, och nedan följer samtliga vinnare samt motiveringar.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2017 15:38

Vinnare av Guldfemman: Christer Hallén
Tvåa: Oskar Hedén (bilden) – Trea: Malin Ribbing

Säsongens upplaga av Guldfemman var en riktig succé, med rekordmånga coacher och ett finfint prisbord. Christer Hallén var till sist den som drog det längsta strået, och vann priser från Beijer Byggmaterial, Josefines Wellness, Kaffekoppen och WatchItLive.

Oskar Hedén på andraplatsen fick priser från Bjärke Idrottscentrum, CB Rekond & Bilvård samt Kaprifolen. Malin Ribbing på trejdeplatsen fick priser från Bjärke Idrottscentrum, Pizzastugan och Pumphuset. Oskar och Malin fick dessutom varsitt årskort kommande säsong, i egenskap av Höstens Coach respektive Vårens Coach

Stort tack till er alla som deltagit i tävlingen, och grattis till vinnarna!

Årets buse: Robbin Jansson

En av de minsta i laget och sannolikt också den mest skadedrabbade genom åren. Men någon rädsla i närkampssituationerna fanns inte den gångna säsongen, åtminstone inte enligt utvisningsstatistiken som han toppade internt med fem tvåminutare. Eller var det bara domarna som var dåliga, Robbin?

Årets höstlöv: Oskar Hedén

Kom in i laget med en ordentlig nypa aggressivitet i sarghörnen och ett stabilt försvarsspel. Det är dock målen vi kommer att minnas om hundra år. De var varken hårda, välplacerade, briljanta, vackra eller förmodligen ens genomtänkta. Höstlöven, flippskotten från en ofta stressad position strax ovanför mittlinjen, var däremot ack så effektiva.

Vinnare av gissningstävling: Samuel Karlsson

För tredje säsongen i ordningen anordnades det efter varje träning under säsongen en tävling i omklädningsrummet, där avståndet fågelvägen skulle gissas till olika resmål. Den här gången med fokus på huvudstäder i Europa. Tävlingen var extremt jämn, och ingen vinnare var korad inför avslutningskvällen – då Glenn Bergqvist och Samuel Karlsson var i delad ledning med fyra av 39 vinster vardera. En final fick avgöra, med Glenn på en knastrig telefonledning. Samuel gick vinnande ur striden och tog därmed sin andra vinst på tre säsonger. På tredje plats slutade Oskar Hedén

Årets mustasch: Jim Andersson

Under november månad deltog Parkettens Prinsar i kampanjen Movember, för mäns hälsa. Totalt sett samlades 2 380 kronor in, samtidigt som ett antal spelare valde att uppmärksamma ändamålet genom att spara ut mustascher. Den bästa ansiktsbehåringen ansågs Jim Andersson ha haft, vilket röstades fram av lagkamraterna under avslutningen.

Priset mottogs av ordförande Jonas Hermansson. Urval av motiveringar: "Solklar vinnare, Günther lookalike." "Fyllig, bättre färg än övrigas." "Grov och go." "Han ser ut som Pablo." "Med denna tätväxta mustasch kommer han att få damer på fall."

Vinnare av Skills Competition: Erik Skoglund

Fyra tävlingar, med fokus på skott, teknik, rörlighet och snabbhet, genomfördes under den första upplagan av SAIK:s Skills Competition. Med genomgående bra resultat stod Erik Skoglund slutligen som vinnare, efter att ha visat upp sina skills.

Vinnare av poängtävling: Filip Persson
Höstvinnare: Tobias Karlsson – Vårvinnare: Jesper Karlsson

Som en extra morot har det varje träning under säsongen delats ut poäng för exempelvis närvaro, matchvinster under träningar samt andra prestationer och tävlingar. Filip Persson var den som samlade ihop flest poäng totalt, efter att ha legat hack i häl på Tobias Karlsson under hösten samt Jesper Karlsson under våren.

Vinnare av poängligan: Christoffer Ängberg

Trots att han blott deltog i åtta av säsongens 15 matcher var Christoffer Ängberg den som, enligt förbundets officiella statistik, vann den interna poängligan 2016-17. Med tio mål och 19 assist slutade han på en total åttondeplats, en poäng före näst bäste SAIK:are – Filip Persson.

Årets överraskning: Glenn Bergqvist

Kom in i laget utan någon större innebandyerfarenhet, men med en vilja och enorm kämparglöd kom utvecklingen som ett brev på posten. Allt eftersom säsongen led etablerade han sig i laget på ett sätt som ingen räknat med när säsongen inleddes.

Årets back: Jesper Karlsson

Framröstad demokratiskt av spelarna i laget. Urval av motiveringar: "Har tagit ett rejält kliv framåt i sitt spel med några riktigt fina matchinsatser, även om poängstatistiken inte visar detta." "Stabbig inledning men hämtade sig under säsongen." "Stabil pôjk rakt igenom."

Årets center/forward: Robbin Jansson

Framröstad demokratiskt av spelarna i laget. Urval av motiveringar: "Omskolad från forward till center och har gjort säsongen med riktigt hög lägstanivå." "Duktig överlag, sliter och ger allt." "Gapar på domarn'."

Lagets spelare: Filip Persson

Priset till någon som bidrar utanför planen. Framröstad demokratiskt av spelarna i laget. Urval av motiveringar: "Stilrent arbete som är moralhöjande till 1000." "Spelat riktigt bra och skött allt med PR runt omkring laget som en kung." "Med sitt engagemang utanför planen har denna person slitit arslet av sig med all marknadsföring o.s.v., även om hans photoshopskills alltid kan bli bättre."

Årets spelare: Robin Andersson

Framröstad demokratiskt av spelarna i laget. Urval av motiveringar: "Hög lägstanivå med sylvassa spetskompetenser, samtidigt som han håller i taktiken magnifikt." "Med sitt motto prickiga körvar krävs inget mer."

 

Vill du bli en del av detta härliga gäng? Skicka gärna ett intressemail till This is a mailto link eller hör av dig till någon i laget för mer info!

 

Vill du minnas tillbaka till de senaste avslutningarna? Använd isåfall länkarna nedan.

Avslutning 2015-16

Avslutning 2014-15

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information