Hoppa till sidans innehåll

SAIK missade silvret - trots drömstarten

13 MAR 2017 16:40
SAIK stod för en riktigt stark inledning mot formtoppade Horsby, i fredagens silverkamp i Bjärkehallen. Dessvärre höll inte ledningen matchen ut.
  • Skapad: 13 MAR 2017 16:40

Andraplatsen stod på spel i den direkt avgörande matchen mellan formtoppade Horsby och SAIK på fredagen. Efter det senaste mötet lagen emellan var Horsby favoriter, men med ett kompakt försvarsspel och utmärkt målvaktsspel höll SAIK gästerna stången i den första perioden.

 

Parkettens Prinsar såg istället till att skaffa sig en skön 3-0-ledning, sedan Robin Johnsen öppnat målskyttet, Robin Andersson hittat nätet från snäv vinkel i sarghörnet och Filip Persson prickat nättaket efter Andreas Mökanders brytning. Sannerligen en drömstart för SAIK.

 

Horsby var förstås något skärrade av den första periodens utgång, men såg till att jobba sig in i matchen omgående i period två. Redan efter 47 sekunder hade Kristofer Cammersand reducerat, och backen Richard Andersson följde upp med två mål från distans. Däremellan hann emellertid SAIK få in ett powerplay-mål, efter visst klockstrul, när Daniel Lundén hittade maskorna.

 

SAIK var därmed alltjämt i ledning inför tredjeperioden, vilken Horsby fick inleda i numerärt överläge. Laget hittade 4-4-kvitteringen i powerplayspelet, och matchen stod därefter och vägde. Med dryga fem minuter kvar kom så matchens nionde mål, dessvärre för de svartklädda gästerna. Backen Richard Andersson gjorde då sitt fjärde mål, vilket fick SAIK att ta en time-out för att försöka väcka manskapet. Dock utan resultat. Horsby fick istället in 6-4, och trots att matchen var en av säsongens mest underhållande i Bjärkehallen fick den ett snöpligt slut.

 

En omgång återstår nu, och för SAIK:s del väntar bortamatch mot Grästorp. Poäng där och bronsplatsen är spikad. Nossebro jagar nämligen, och ligger två poäng bakom i tabellen med betydligt sämre målskillnad, men stöter på tufft motstånd i form av just Horsby.

 

SAIK - Horsby 4-6 (3-0, 1-3, 0-3)

Mål SAIK: Daniel Lundén, Filip Persson, Robin Andersson, Robin Johnsen

Mål HOR: Richard Andersson 4, Kristofer Cammersand, Simon Winbo

 

Utvisningar SAIK: Daniel Lundén 2 min, Robin Andersson 2 min, Robin Johnsen 2 min

Publik: 90

 

Så spelade SAIK:
Jim Andersson

Daniel Lundén - Jesper Karlsson
Filip Persson - Andreas Mökander - Robin Andersson

Martin Svensson - Samuel Karlsson
Glenn Bergqvist - Robbin Jansson - Robin Johnsen

Erik Tasapuro
Patrik Karlsson, Tobias Karlsson

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information