Hoppa till sidans innehåll

SAIK siktar på att avsluta säsongen snyggt

18 MAR 2017 18:21
Säsongens sista match spelas på söndagen, och det mot ett lag som väcker goda minnen hos SAIK.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2017 19:15

Grästorp ligger, och kommer att sluta, sist i Division 4 efter en knackig säsong. En hyfsad inledning följdes av en urtung period, där laget förlorade åtta raka matcher från november till mitten av februari. Det innebär bl.a. att Grästorp är det enda laget i serien som SAIK, hittills, tagit full pott mot.

I senaste hemmamatchen, mot Södra Ving, kom dock en efterlängtad trepoängare i och med 13-7. Kaptenen Mattias Kahlin och 16-årige Max Jörlind gjorde fyra poäng var då, och ligger trots lagets placering topp 10 i den totala poängligan.

SAIK har å sin sida varit inne i en tung period efter nyår, och missade silvret efter 6-4-förlusten mot Horsby i förra veckan. Den matchen bjöd dock på en hel del ljusglimtar, då SAIK stod upp bra och stundtals spelade fin innebandy.

Tredjeplatsen i tabellen är inte helt säker inför den sista omgången, då Nossebro ligger två poäng bakom. Nossebro ställs mot Horsby på bortaplan, och behöver isåfall alltså vinna samtidigt som SAIK förlorar. Parkettens Prinsar vill dock förstås se till att det scenariot aldrig blir riktigt nära, och avsluta säsongen snyggt.

Laget får tillbaka Benjamin Larsson, Erik Skoglund och Viktor Sjöö jämfört med mötet mot Horsby, men också backen Oskar Hedén (läs en intervju om det längst ner på sidan). Patrik "Kula" Karlsson, den forne poängkungen, gjorde comeback i den senaste omgången och finns med även mot Grästorp. Saknas gör dock lagkaptenen Andreas Mökander och Daniel Lundén, som är skadade.

Matchstart i Åse/Vistehallen, Grästorp, är klockan 15:00 på söndagen.

SAIK:s matchtrupp:
88 Jim ANDERSSON (MV)
2 Martin SVENSSON
3 Tobias KARLSSON
4 Oskar HEDÉN
5 Viktor SJÖÖ
6 Glenn BERGQVIST
7 Filip PERSSON
8 Samuel KARLSSON
9 Erik SKOGLUND
10 Robin ANDERSSON
12 Patrik KARLSSON
13 Robbin JANSSON
14 Benjamin LARSSON
15 Jesper KARLSSON
16 Robin JOHNSEN


Guldfemman:

Efter månaders av taktiska drag ska det nu äntligen avgöras vem som varit den allra bästa coachen av de 70 deltagande. Fina priser kommer att delas ut till ettan, tvåan och trean, liksom till "Vårens coach".

Inför slutomgången har Christer Halléns "Halléns Grunden BoIS" en fem poäng stor ledning ner till Oskar Hedéns "Ogge fuckups". Hedén själv är som bekant en del av laget, och såg för en vecka sedan ut att ha spelat färdigt p.g.a. ryggproblem. När han nu är tillbaka, tidigare än vad någon kunnat hoppas på, betonar han att det inte var spel för Guldfemman-gallerierna.

– Nej det var det verkligen inte, jag bytte till och med ut mig själv i Guldfemman.

– Det hände något med ryggen i mötet med Nossebro. Ju mer jag spelade, desto värre blev det. Men efter att ha kört stenhård rehab i två veckor är jag förhoppningsvis fit-for-fight.

29-åringen är alltså tillbaka i matchtruppen, men anser sig inte vara värd att åter plockas in i folkets guldfemmor. Istället tycker han att man bör satsa på andra kort.

– Byt inte in mig igen, låt mig vara borta.

Har du något annat tips till toppkonkurrenterna?

– Byt in mig.

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information