Hoppa till sidans innehåll

SAIK spelar för silver mot formstarka Horsby

09 MAR 2017 19:54
Horsby har ännu inte tappat poäng under 2017. På fredagen ska SAIK, i säsongens sista hemmamatch, försöka se till att de gör det - när andraplatsen står på spel.
  • Skapad: 09 MAR 2017 19:54

Inget svenskt innebandylag kan rimligtvis ha haft en säsong som på samma sätt som Horsbys kan beskrivas med uttrycket "natt och dag". Laget förlorade säsongens sex första matcher, och när man i just den sjätte omgången tvingades lämna WO borta mot Trollhättan fanns anledning att tro att dagarna var räknade. Istället blev det vändningen.

 

Sedan WO-förlusten har Herrljunga-laget sju raka segrar, och klättrat från en solklar jumboplats till andra plats i tabellen. Anledningen till helomvändningen är ett antal tunga tillskott till spelartruppen, där speciellt 22-årige Sven Johansson sticker ut. På sex matcher har Johansson gjort 29 poäng, samtidigt som han varvat spel i Division 4 med spel för IBK Alingsås i Allsvenskan.

 

Efter höstens 21-2-seger hemma i Bjärkehallen har SAIK mött det nytända Horsby en gång. Då fällde förstaperioden avgörandet, där Horsby skaffade sig en 7-2-ledning. De två avslutande perioderna blev dock betydligt jämnare, såväl spel- som resultatmässigt. En liknande insats lär, minst, krävas av SAIK på fredagskvällen.

 

Något som eventuellt kan bli ett hinder är läget i truppen. Utöver tidigare långtidsavbräck saknas offensiva trion Erik Skoglund, Niklas Renstig och Viktor Sjöö samt backen Oskar Hedén, som p.g.a. en ryggskada har spelat färdigt för säsongen. Benjamin Larsson, som succédebuterade senast, är ett högst osäkert kort. Matchtruppen som återfinns längre ner är därmed preliminär, och kan ändras inför matchen.

 

Rent resultatmässigt har SAIK hamnat i en tung svacka med tre raka förluster. Greppet om andraplatsen tappades i och med 8-6-förlusten mot Södra Ving senast, men med två poäng upp till Horsby innebär en fredagsseger ett drömläge att ta hem silvermedaljerna. Utgångsläget är tufft, men bygger upp för en riktigt härlig batalj i Bjärkehallen. Publikstödet blir viktigare än på länge, så dra med alla du känner till hallen. Klockan 19:00 smäller det.

 

SAIK:s matchtrupp:
88 Jim ANDERSSON (MV)
2 Erik TASAPURO
3 Tobias KARLSSON
6 Glenn BERGQVIST
7 Filip PERSSON
8 Samuel KARLSSON
10 Robin ANDERSSON
11 Andreas MÖKANDER
13 Robbin JANSSON
14 Daniel LUNDÉN
15 Jesper KARLSSON
16 Robin JOHNSEN

 

Guldfemman: Det drar verkligen ihop sig! Christer Halléns "Halléns Grunden BoIS" leder, med två omgångar kvar, med en 16 poäng stor lucka ner till andraplatsen. Håller laget hela vägen in i mål, eller kommer ditt lag som en uppstickare?

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information