Hoppa till sidans innehåll

Senaste trepoängaren kom mot Grästorp - nu möts lagen igen

19 JAN 2017 17:24
Fyra matcher utan trepoängare, utan att egentligen ha spelat särskilt dåligt. Det är den tunga sviten som lever för SAIK. Den senaste fullpoängaren kom mot Grästorp, laget som står för motståndet på fredagen. Dags för tre pinnar?
  • Uppdaterad: 19 JAN 2017 22:51

Novembermötet i Grästorp var länge jämnt, men med halva matchen spelad kunde SAIK ta över spelet och ta en komfortabel 9-4-seger. För Grästorps del har det sedan dess sett riktigt tungt ut, trots att tre av de fyra matcher som spelats varit på hemmaplan. Fyra förluster, varav en efter förlängning, är lagets facit vilket nu innebär en jumboplats i tabellen.

 

Lagets säsong inleddes på ett bättre sätt, men de har därefter inte nått önskade resultat - trots seriens största matchtrupper sett till antalet spelare. En 24-5-förlust mot ett starkt Horsby är den kalldusch som ligger närmast i minnet för Grästorp, där 28-årige Mattias Kahlin leder den interna poängligan strax före 16-årige Max Jörlind.

 

Även för SAIK var inledningen som bekant ljusare än nuet. En förlängningsseger, en oavgjord och två förluster är resultaten på de fyra senaste matcherna, dock mot starkt motstånd som exempelvis serieledande Trollhättan och allsvenskt kryddade Horsby. Spelmässigt har SAIK dock stundtals inte varit i en sådan dålig form som resultaten kan visa, vilket bådar gott inför de avslutande sex omgångarna.

 

Närmast på schemat står tre raka hemmamatcher, och den första spelas alltså mot Grästorp på fredagen. Sedan tidigare har forwarden Christoffer Ängberg meddelat att han nu fokuserar på fotbollen, och Holmalund, och han har således spelat klart för säsongen. Saknas mot Grästorp gör också Andreas Mökander och Niklas Renstig, samt målvakten Jim Andersson. För tredje gången den här säsongen tvingas SAIK alltså använda en annan målvakt än 24-åringen, och mot Grästorp faller valet på Samuel Karlsson - som har stor tidigare erfarenhet av positionen.

 

Matchstart i Bjärkehallen är klockan 19:00. Kom gärna och stötta SAIK mot välbehövliga poäng. En billigare och bättre fredagsaktivitet är svår att hitta helgen före löning.

 

SAIK:s matchtrupp:
1 Samuel KARLSSON
2 Erik TASAPURO

3 Tobias KARLSSON
4 Oskar HEDÉN
5 Viktor SJÖÖ
6 Glenn BERGQVIST
7 Filip PERSSON
9 Erik SKOGLUND
10 Robin ANDERSSON
13 Robbin JANSSON
14 Daniel LUNDÉN
15 Jesper KARLSSON
16 Robin JOHNSEN

 

Guldfemman: Robin Andersson blev, i egenskap av tremålsskytt och matchens lirare, den klart bästa spelaren att ha med i sin femma den senaste omgången. Som av en händelse blev också hans egna femma - Bjärke Bulls - omgångens bästa. Leder totala tävlingen gör fortsatt Christer Halléns Halléns Grunden BoIS, men mycket kan fortfarande ändras.

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44170 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information