Hoppa till sidans innehåll

Slutspurten inleds mot seriesegrarna

23 FEB 2017 21:38
Fyra veckor. Fyra matcher. Det är vad som återstår av silverjagande SAIK:s säsong. På fredagskvällen inleds slutspurten, hemma mot redan klara seriesegrarna.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2017 23:10

Trollhättans FF har varit seriens suveräner den här säsongen, och tog sig segrande ur de inledande elva omgångarna. Då, när laget bara var fyra omgångar ifrån en ”perfect season”, kom plumpen i protokollet; Horsby besegrade Trollhättan med 8-6 på hemmaplan.

 

Vinnarspåret var dock inte särskilt svårt att återfinna för TFF, som i den senaste omgången slog Grästorp med 16-5. Noterbara punkter från den matchen är att Peter Jonsson, lagets 45-årige lagkapten, låg bakom åtta av målen samt att målvakten Carl-Filip Björk utvisades 2+10 minuter för osportsligt uppträdande - en något ovanlig syn i innebandyn.

 

Med 36 inspelade poäng har Trollhättan 17 poäng till andraplacerade SAIK, och har därmed redan säkrat seriesegern i såväl teorin som praktiken. De har gjort det med ett mycket starkt kollektiv där man, om någon, kan lyfta fram forwarden David Clement som gjort 34 poäng på tolv matcher.

 

SAIK ligger, som sagt, på silverplatsen för närvarande. Med hungriga lag, främst nytända Horsby, flåsandes i ryggen kommer dock en stark avslutning att krävas för att den platsen ska kunna behållas.

 

Tiden efter nyår har inte varit den bästa för Parkettens Prinsar, som bara har en seger under ordinarie tid sedan november. Kvalitetsmässigt finns dock en hög kapacitet i laget, som fick nöja sig med en poäng när Nossebro vann i förlängningen senast.

 

Tre veckor har förflutit sedan derbyt, ett både välkommet och hatat uppehåll i spelschemat. Nu kvarstår dock en äkta slutspurt, med fyra matcher på fyra veckor, och laget är på det stora hela friskt. Saknas gör endast långtidsskadade Joel Ekblad, samt forwarden Niklas Renstig. Värt att tillägga är också att backen Erik Tasapuro, p.g.a. ändrade arbetstider, inte haft möjlighet att träna senaste veckorna.

 

SAIK:s matchtrupp:

88 Jim ANDERSSON (MV)

2 Erik TASAPURO

3 Tobias KARLSSON
4 Oskar HEDÉN

5 Viktor SJÖÖ

6 Glenn BERGQVIST

7 Filip PERSSON

8 Samuel KARLSSON

9 Erik SKOGLUND

10 Robin ANDERSSON

11 Andreas MÖKANDER

13 Robbin JANSSON

14 Daniel LUNDÉN

15 Jesper KARLSSON

16 Robin JOHNSEN

 

Guldfemman: En slutspurt är en slutspurt även i Guldfemmans lag. Passa på att krydda ditt lag med ett byte nu innan allt ska avgöras. Som vanligt går det bra med byten fram tills matchstart.

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information