Hoppa till sidans innehåll

Stark debut av "Bimma" i tunga förlusten

05 MAR 2017 22:53
Seger behövdes för att SAIK skulle få behålla andraplatsen inför de två avslutande omgångarna. Då föll laget tungt med 8-6 borta mot Södra Ving.
  • Skapad: 05 MAR 2017 22:53

26-årige Benjamin "Bimma" Larsson gjorde sin första seniormatch, och var den förmodligen klaraste ljuspunkten sett ur SAIK-ögon på fredagen. Orädd stod han för en klart stabil insats i period två och tre, och noterades dessutom för ett assist. Matchen i sig var dock inte mycket att hurra över.

 

SAIK gjorde det visserligen bra, hade en relativt hög intensitet och skapade lägen. De små utrymmena i Södra Vings ovanligt lilla rink vållade emellertid problem, vilket exempelvis syntes i lagets enda powerplay som kom i slutet av den första perioden. Då hade Södra Ving redan gjort tre mål, bl.a. efter ett par försvarsmissar där hemmaspelare smugit upp intill den bortre stolpen, men SAIK även lyckats trycka in två bollar.

 

Två mål av Linus Andersson öppnade den andra perioden till hemmalagets fördel, men SAIK jobbade sig in ordentligt i matchen genom tre raka mål just efter att halva matchen spelats. 5-5-kvitteringen, instyrd av Filip Persson på skott av Viktor Sjöö, gav en rejäl boost till laget - som dock sänktes av att de rödklädda fått in ett av flera slumpmål för dagen strax före pausvilan.

 

Den tredje perioden inleddes på ytterligare ett tungt sätt, när Robbin Jansson utvisades för en förseelse som av gästerna inte uppfattades som farligare än många tidigare närkamper i matchen. Boxplayet avklarades visserligen på ett bra sätt, men satte ändå laget något ur fokus.

 

Med 16:11 på klockan fick Robin Johnsen dock in sitt andra mål för dagen - tredje om man räknar det mål som diskutabelt dömdes bort i period två - och matchen var återigen kvitterad. Hemmalaget replikerade dock blott tio sekunder senare, och trots att SAIK liksom stora delar av matchen var framme och högg vid offensivt mål, satte Henrik Thorander spiken i kistan med 8-6 minuten senare.

 

Förlusten var oerhört tung för SAIK, som därmed passeras av Horsby i tabellen. Just Horsby står för motståndet i säsongens sista hemmamatch, på fredag klockan 19:00. Seger då och silverdrömmen lever trots allt i allra högsta grad.

 

Södra Ving - SAIK 8-6 (3-2, 3-3, 2-1)

Mål SVI: Henrik Thorander 2, Linus Andersson 2, Victor Henningsson 2, Albin Sjöö, Andreas Andersson

Mål SAIK: Filip Persson 2, Robin Johnsen 2, Andreas Mökander, Robin Andersson

 

Utvisningar SAIK: Andreas Mökander 2 min, Robbin Jansson 2 min, Samuel Karlsson 2 min

Publik: 10

 

Så spelade SAIK:

Jim Andersson

Oskar Hedén - Samuel Karlsson
Filip Persson - Erik Skoglund - Robin Andersson

Daniel Lundén - Jesper Karlsson
Glenn Bergqvist - Robbin Jansson - Andreas Mökander

Benjamin Larsson
Robin Johnsen, Viktor Sjöö

Skribent: Filip Persson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Sollebrunns AIK - Innebandy
Box 96
44111 Sollebrunn

Kontakt:
Tel: 032240167
E-post: [saknas] Information