Hoppa till sidans innehåll

Sollefteå CK - Curling

Välkommen till Sollefteå Curlings hemsida.
Årsmöte tisdag 31 maj kl 18:30 i cafeterian curlinghallen.
Alla medlemmar hjärtligt välkommen. Givetvis bjuds det på fika.
 

Elitserieguld till Sollefteå CK, Nyman

För första gången sedan 2010 har ett herrlag gått obesegrat genom hela Elitserien. Det är efter denna bravad som Sollefteå CK Nyman tog hem Elitserieguldet 2021-2022.

Det är en glad och lättad Fredrik Nyman (skip) som berättar om årets Elitserie där de gick rakt genom både grundserie, semifinaler och final: 

- Ja, jag känner mig väldigt lättad. Slutspel har varit ett mentalt spöke genom hela min seniorkarriär och i synnerhet har vi haft svårt mot lag Magnusson så det känns skönt att vi lyckades vända den trenden.  

Laget har spelat med två olika uppställningar. Första helgen var Patric Mabergs med och slutspelshelgen bestod laget av (på bilden från vänster) Fredrik Nyman, Albin Eriksson, Simon Olofsson och Johannes Patz. 

I semifinalerna tog båda finallagen, Sollefteå CK Nyman och Karlstads CK Magnusson, storbon tidigt i matcherna. Vilket gjorde att de blev ganska ojämna. Finalen blev istället desto jämnare med endast nollomgångar och ettor fram till åttonde omgången då det var lag Nyman som kopplade greppet genom att ta fyra poäng. 

På frågan vad som gjorde att laget lyckades besegre "slutspelsspöket" denna gång svarar Fredrik att: 

- Vi hittade ett lugn och kom in i dynamiken. Vi lyckades få bukt med just lagdynamiken under SM då vi fick det att verkligen fungera. Det gjorde att vi lyckades göra bättre matcher i slutspelet än i gruppspelet. Så nyckeln var just det, att vi lyckades gasa oss in i slutspelet istället för att bromsa. 

Slutligen berömmer Fredrik Jönköping CC för arrangemanget av Elitserien herrar. 

- Jag sa det i tacktalet också och det blir lätt uttjatat när det gäller Jönköping, men de gör det verkligen bra. Deras arrangemang håller alltid hög klass och även stämningen på Elitserien herrar gör att det är väldigt roligt att spela. 

 
Följ div 1 Norra och vårat lag Thermotech. Sista sammandraget 1-3 april
 
Elitserien avgörs i Jönköping 22-24 april. Följ vårat lag Nyman.
 
 
                                                                                                                           
 

Postadress:
Sollefteå CK - Curling
Hans Nordin, Storsvängen 11
88132 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 0705701140, 0701910537
E-post: ove.lindstrom@telia....

Se all info