Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Information till föräldrar"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Information till föräldrar


Hej och Välkommen!

Vi tycker att det är jätteroligt att du och ditt barn vill komma och träna med oss. Här kommer lite information och tips om vår förening och sånt som är bra att veta om att träna och tävla i friidrott. 

På vår webbplats hittar du information om  träningstider, tävlingar, klubbkläder, medlemsavgifter m.m. Gå in här med jämna mellanrum så missar du ingen viktig information från föreningen.

Vi finns också på Instagram & Facebook – gå in och gilla och följ @sollefteafriidrott! Här kommer viktig information om träningstider och bilder/filmer från träningar och tävlingar.

Vi ser gärna att du genomför Svenska Friidrottsförbundets föräldrautbildning

Föräldraengagemang

Vi räknar med att alla bidrar i föreningen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. 

Vi förväntar oss att du som förälder hjälper till med följande:

  • Vara funktionär, baka eller sälja fika vid våra hemmatävlingar ca. 2-3 dagar/år.
  • Visa engagemang – assistera vid träningar (kratta, mäta m.m.) och hjälpa till att plocka fram och ställa undan utrustning.
  • Vid vissa tillfällen är det bara en tränare och då behöver minst en förälder i gruppen ställa upp som hjälptränare. Det är viktigt om något skulle hända och tränaren måste lägga fokus på annat håll. Det är bra om föräldragruppen kan dela på ansvaret och komma överens om turordning.

Vår verksamhet bygger på att vi föräldrar ställer upp som tränare, ledare, styrelsemedlemmar, administratörer m.m. Om du känner att just du kan och vill hjälpa till med något särskilt – tveka inte att säga till!

Träningsgrupper. I våra träningsgrupper tränar tjejer och killar tillsammans. Just nu har vi tre träningsgrupper, lilla, mellan (BF) och stora gruppen. Aktuell Information om grupper och vilka som är tränare hittar du under fliken träning.

Vi tränar utomhus på Nipvallen under perioden april/maj-september/oktober och inomhus i Vallaskolans idrottshall från oktober-april.

SMS-grupper. Varje träningsgrupp har en egen sms-grupp. Där kommer alltid den senaste informationen om träningar m.m. Du meddelar där om ditt barn av någon anledning inte kan komma på träningen. 

Utrustning. Barnen ska ha träningsskor och en vattenflaska med på träningarna.

Klubbkläder. Vi har en egen klubbkollektion som levereras av Trimtex. Vi ordnar ett gemensamt beställningstillfälle (februari) inför tävlingssäsongen. Vi har också ett litet lager med klubbkläder till försäljning. Vid frågor om kläder kan du kontakta Marlene på 070-239 77 59.

Tävlingar. Centralt tävlingsprogram finns på svenska friidrottsförbundets hemsida www.friidrott.se. Tävlingskalender för distriktet hittar du på Ångermanlands friidrottsförbunds hemsida. På vår hemsida under ”tävling” finns också tips på tävlingar och länk till inbjudan brukar läggas ut på vår Facebooksida. Vid tävling följer du som förälder med och ansvarar för ditt barn. Klubben betalar startavgifter (ej efteranmälningsavgift) inom rimliga gränser. Hur det går till på tävling kan du lära dig mer om i förbundets föräldrautbildning. Se länk längre upp på sidan.

Ångermanlands friidrottsförbund 

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Sollefteå GIF FIF - Friidrott
Storgatan 101
88140 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 062013400
Fax: 062013400
E-post: sollefteafriidrott@g...

Se all info