Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSS Logga_SSS

Om Sollentuna Skridskosällskap


SOLLENTUNA SKRIDSKOSÄLLSKAP, SSS

SSS är en klubb med syfte att främja skridskoåkning, i första hand som tävlingssport. Klubben är ansluten till Svenska Skridskoförbundet.

Verksamheten bedrivs i huvudsak på Sollentunavallen, på Östermalms IP och vid Norrvikens sjöisbana.

På Sollentunavallens bandyplan har vi en skridskoskola för barn där de får lära sig skridskoåkningens grunder. Skridskoskolan är en förberedelse för deltagande i tävlingar i hastighetsåkning för de som så vill. Våra övriga åkare tränar också på Sollentunavallen och vi kör även short track i mitten av planen. Under hösten tränar vi short track i Husbyhallen.

På Östermalms IP har vi gemensam träning och instruktion för ungdom tillsammans med de övriga skridskoklubbarna i Stockholm. Ledarna och tränarna är erfarna och utbildade för sin uppgift.

Sollentuna SS önskar att fler barn och ungdomar som tränar och tävlar i hastighetsåkning. För några år sedan hade vi flera äldre ungdomar och junorer som var bland de bästa i Sverige i sina åldersklasser. Lämplig ålder att delta är från ca 6 års ålder.

Sjöisbanan på Norrviken tillkom omkring 1970 på SSS initiativ, och har bl.a. genom vår ”Skridskotull” blivit mycket populär. Banan plogas och underhålls av Fritid Sollentuna med ansvarskännande, kunnig och erfaren personal.

Tullen har ständigt förbättrats och utvecklats av SSS. I denna säljer vi korv, som man får grilla själv, kaffe och andra drycker och bullar m.m. En viktig och populär del i verksamheten är uthyrning av skridskor och pjäxor, vilket gör det möjligt för alla att pröva på skridskoåkning på säker is. Sedan några år sliper vi även skridskor vilket är väldigt populärt.

SSS arrangerar sedan 1973 Sollentunaloppet, en motionstävling för alla, såväl motionärer och elit i februari. Sträckorna är 14 eller 42 km och för barn 7 km. Loppet går på Norrviken med start och mål vid Skridskotullen vid Norrvikens IP.

Även vid ”Skridskotullen” vid Norrviken erbjuder vi, då så är möjligt, instruktion för barn, och vuxna, som vill förbättra sin åkteknik.

I mån av tid och möjlighet hjälper vi motionärer i alla åldrar med åkinstruktion och träningstips.

SOLLENTUNA SKRIDSKOSÄLLSKAP erbjuder:

Träning och instruktion under kunniga ledare och tränare.
Lån eller förmånligt köp av skridskor, kläder och annan utrustning för tävling och träning.
Åkning på särskilda träningstider på Östermalms IP och andra skridskobanor i Sverige.
Deltagande i klubbsammankomster.
Försäkring i samband med organiserad verksamhet.
Rätt till tävlingslicens, som gäller hastighetsåkning, långlopp, shorttrack och rullskridsko, försäkring ingår.

Medlemsavgifter för säsongen 2018-2019
Gäller 1 april till 31 mars.

Familj 500:-
Medlem 250:-
Stödmedlem 150:-
Om man inte vill vara aktiv som medlem men gärna stöder föreningens verksamhet kan man bli stödmedlem, det kostar 150:-.
Är man med som aktiv åkare, deltar i träning, som ledare, funktionär eller bara vill vara medlem betalar man 250:- och är man fler än två kan man betala familjemedlemskap som kostar 500:- Medlemsavgiften sätts in på plusgiro 88 16 43-1, ange namn, personnummer, adress och telefon eller mailadress, vid familjemedlemsskap är det viktigt att samtligas uppgifter kommer med.

DROGPOLICY
Sollentuna Skridskosällskap, SSS, som huvudsakligen är en förening för ungdom, ser frihet från alkohol, tobak och andra droger som ett viktigt mål i den fostrande delen av verksamheten. Droger är ämnen som i svensk lagstiftning klassas som narkotika samt dopingmedel som är förbjudna av idrottens beslutande organ.
Detta innebär att i all verksamhet som bedrivs av SSS med deltagande av ungdomar under 18 år gäller nolltolerans för alla. Nolltolerans innebär inte bara att droger ej får intas under pågående verksamhet utan även att efterverkan av intag av drog ej tolereras. Vid verksamhet med enbart vuxna tillåts alkohol i måttlig mängd och rökning med de övrigas medgivande. Innehav, användning, framställning och överlåtelse av droger är förbjuden enligt Sveriges Rikes lag.
Det är medlemmarnas gemensamma ansvar att denna drogpolicy efterlevs.

Uppdaterad: 02 DEC 2018 23:29

Genom att ange Sollentuna SS som din favoritförening så stödjer du Sollentuna Skridskosällskap varje gång du använder ditt spelkort på Svenska spel.

 

Bli medlem i Sollentuna Skridskosällskap

Dags att betala medlemsavgiften för 2018/2019

 

MEDLEMSAVGIFT för verksamhetsåret 2018-04-01 – 2019-03-31

Medlem - 250:- Stödmedlem - 150:-   Familj - 500:-

Sätts in på plusgiro 881643-1

Medlem är den som är aktiv som åkare eller funktionär.

Stödmedlem är övriga medlemmar.

Familj, alla skrivna på samma adress. Uppge namn och personnummer på samtliga.

Medlemsregistret finns numera digitalt på RF:s Idrott online, därför måste vi ha personnummer på alla medlemmar.

Sida om norrvikenssjöisbana på Facebook

Här kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen när säsongen kommer igång. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla.

Sollentuna Skridskosällskap på Facebook

 

Postadress:
Sollentuna SS - Skridsko
Vänortsstråket 31
19161 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +468964630
E-post: This is a mailto link

Se all info