Hoppa till sidans innehåll

Skridskotullen kommer inte att hyra ut skridskor i helgen. Isens tjocklek är idag fredag kl 13:30 uppmätt till mellan 4 och 8 cm. Vi rekommenderar inte åkning på sjön i helgen.

Norrvikens Sjöisbana


Skridskotullen

Skridskotullen är start och målplats för många som åker på sjöisbanan och ligger vid Norrvikens IP. Vid Skridskotullen hyr vi ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera samt erbjuder slipning av långfärdsskridskor.

En baksida med populariteten är de många bilar som parkeras lite var som helst, t.o.m. vid stoppförbud. Tänk på de boende i området! Tänk på att utryckningsfordon måste komma fram!

Åk gärna kollektivt till sjöisbanan, se under rubriken "Vägbeskrivning"

Du betalar med kort, Swish eller kontant och vi kräver legitimation vid hyra.

Vi har drygt 125 par klassiska långfärdsskridskor med pjäxor och skenor i storlek 36 - 48. Det kostar 120:- upp till 1 timma sedan 30:- för varje påbörjad 30-minutersperiod. Maxhyra per dag är 300:-. Man kan inte boka i förväg men de flesta är ute 1-2 timmar så även om populära storlekar tar slut så kommer det in skridskor under dagen.

Vi har ca 40 par med lös häl och vi hyr ut skor och skenor tillsammans, bl.a. Salomon med skenor från Siljan Sport. Lös häl skridskor kostar 140:- första timmen, sedan samma som ovan.

Vi hyr även ut barnskridskor i hårdskalsplast med lång skena, stl 33-38.

Slipning av skridskor kostar 100:- och då får man en kopp kaffe medan man väntar.

Uthyrningen av långfärdsskridskor, försäljningen och skridskoslipningen vid sjöisbanan är öppen på lördagar och söndagar om isen är åkbar. 
Öppettiderna är  10:00 - 15:00 i januari, 10:00 - 15:30 i februari och 10:00 - 16:00 i mars.

På vardagar kan vi efter överenskommelse ta emot främst skolor men även företag och större kompisgäng. 

Sjöisbanan

Norrvikens Sjöisbana är 14 km lång och följer den långsmala sjön Norrviken norrut längs den östra sidan och tillbaka söderut längs den västra sidan. Det plogas också överfarter för den som inte vill åka hela varvet. Använder man överfarterna blir det 3½, 7 eller 10 km.

Sjöisbanan plogas och underhålls av personal från Sollentuna kommun. På vardagar plogar och slipar de isen kontinuerligt om det behövs och vädret tillåter, på fredagar anstränger man sig lite extra för att isen ska vara i bra skick under helgen. Behövs det plogas under helgen så finns normalt personalen standby !

Sollentuna Skridskosällskap sköter verksamheten i skridskotullen och vi försöker uppdatera facebooksidan och hemsidan om isläget på Norrviken.

Preliminärt är onsdagen den 13 februari 2019 avsatt för "FACKLORNAS KVÄLL". Vi markerar 3,5 km-banan med stormfacklor och marschaller och så åker man med facklor runt banan. Det kommer att finnas försäljning av glögg, korv och kaffe m.m. Även uthyrningen är öppen.
Gå in på fliken "sjöisbanan", och rubriken "isläget" för att se aktuell israpport, där finns också en länk till kommunens hemsida med aktuella uppgifter om plogning, skidspår m.m.  

 

 

 fackla04.jpg

Skridskotullen på Norrviken är sedan många år en hörnpelare i Sollentuna Skridskosällskaps verksamhet. Den är den viktigaste inkomstkällan för klubben. En kanske ännu viktigare uppgift är att göra propaganda för och väcka intresse för skridskosporten och skridskoåkning i allmänhet. Vi har Sollentuna kommuns, från politiker till verkställande personal, fulla stöd för detta. Sjöisbanan plogas och underhålls av personal från Sollentunavallen. Servicen vid Tullen är i huvudsak enkel försäljning av kaffe, saft, bullar, korv för grillning m.m. Många kunder frågar mest om banlängd och isförhållanden, men även om skridskor och övrig utrustning. Vi har nu en egen slipmaskin för skridskor, och slipar skridskor direkt medan ni väntar. En viktig del av Tullen är uthyrning av långfärdsskridskor med skor som sköts av erfaren personal.

Uppdaterad: 27 DEC 2018 12:48 Skribent: Lennart Gustafsson

Genom att ange Sollentuna SS som din favoritförening så stödjer du Sollentuna Skridskosällskap varje gång du använder ditt spelkort på Svenska spel.

 

Bli medlem i Sollentuna Skridskosällskap

Dags att betala medlemsavgiften för 2018/2019

 

MEDLEMSAVGIFT för verksamhetsåret 2018-04-01 – 2019-03-31

Medlem - 250:- Stödmedlem - 150:-   Familj - 500:-

Sätts in på plusgiro 881643-1

Medlem är den som är aktiv som åkare eller funktionär.

Stödmedlem är övriga medlemmar.

Familj, alla skrivna på samma adress. Uppge namn och personnummer på samtliga.

Medlemsregistret finns numera digitalt på RF:s Idrott online, därför måste vi ha personnummer på alla medlemmar.

Sida om norrvikenssjöisbana på Facebook

Här kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen när säsongen kommer igång. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla.

Sollentuna Skridskosällskap på Facebook

 

Postadress:
Sollentuna SS - Skridsko
Vänortsstråket 31
19161 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +468964630
E-post: This is a mailto link

Se all info