Hoppa till sidans innehåll

Kvalspel uppåt

03 JUN 2013 12:45
Vad händer om vi blir etta eller bästa tvåa?
  • Uppdaterad: 03 JUN 2013 13:10

Inför årets säsong plockades kvalserien bort och kvalspelet har därmed fått ett nytt utseende. Ettan i de tre regionsserierna är klara för kvalspel, samt bästa tvåan. Bästa tvåan bestäms av vinstprocent och inte av antal poäng då grupperna har olikt många lag. Det lag som vinner sin serie och har högst vinstprocent av alla de fyra lagen får hemma fördel och kallas 1a, och kommer möta bästa tvåan.

 

Semifinal 1a - 2a (A)

              1b - 1c (B)

Final        A - B

 

Semifinal och Final spelas i bäst av tre matcher på det högst placerade lagets hemmaplan, så om 2a vinner match A så blir det ändå bortamatch för dem. Match 1 och 2 spelas i 9 + 7 innings, medan match 3 spelas i 9 innings.

 

Vinnaren i finalen får möta sexan i elitserien i en matchserie om tre matcher där elitserielaget har hemmaplan. Laget från Elitserien kommer med största sannolikhet bli Alby eller Göteborg, båda lagen är redan avhängda. Alby mötte vi ifjor i kvalserien och förlorade med 2-14(8) och 0-13(5), resultaten tror jag dock inte skulle bli samma om vi mötes idag.

 

Regionsserierna har inte kommit så långt, men än så länge tuffar Sundsvall på i den norra serien och är som oss obesegrade 4 vinster. Tvåa ligger Rättvik men bara två matcher spelade, förra årets elitserielag Gefle ligger trea med tre vinster och fem förluster.

Den centrala regionsserien innehåller tre juniorlag, som jag har förstått det så kan inte de gå upp, men deras matcher räknas i tabellen. Stockholm J leder denna serie med noll förluster, bakom följer tre Stockholmslag där Enskede är överst. Positivt för oss så har de redan två förluster på 7 matcher, vilket ökar våra chanser att bli 1a. Den centrala serien ser ut att bli den tuffast och därmed spännande att följa.

 

I den södra serien leder vi med 6 vinster och 0 förluster, efter oss kommer Tranås med fem segrar och tre förluster. Malmö känns idagsläget avhängda och vi ska försöka cementera det den 15 juni när vi möts i Malmö på Limhamnsfältet.

 

Spänning fortsätter.

Skribent: Johan Nilsson
   contact-follow-mail-tel-60x60    contact-follow-facebook-60x60

 

       ZCaehH3Y5Fe-Jdxke13l

 

jkP8nROWExj8_AAAnVx4

 

mlbcom_200

 

svea_170x140

Postadress:
Sölvesborgs SBC - Baseboll och Softboll
Karl Knutsson, Stibyvägen 265-10
29495 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: karl.knutsson@telia....

Se all info