Hoppa till sidans innehåll

Lucas vann mot världseliten

04 AUG 2016 20:36
Lucas vann mot världsmästare från Belgien och många andra landslagsspelare från Sverige, Danmark osv.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2016 21:49

I helgen som var så åkte några från klubben till Rålambhovsparken i Stockholm för att spela La Majonnaise. Tävlingen började med spel på fredagen med en dubbeltävling och en singeltävling med 12st inbjudna topp spelare.

I singeltävlingen så blev klubbens Lucas Rudin inbjuden. Han blev inlottad i en tuff  sex lagsgrupp med bland annat topp spelare från Sverige och även en världsmästare från Belgien. Lucas började på bästa sätt genom ett lysande spel att slåå Sveriges Kenneth Köhalmi med 13-5. Därefter så vann Lucas över Leo Björk 13-3. Vinsterna fortsatte att komma för Lucas men mot Dede Lozano (Belgien) så blev det förlust med 8-13.          Lucas tog sig vidare till semifinal som grupp tvåa med 1+ i diff mer än den som kom trea i samma grupp. I semifinalen ställdes Lucas mot Ali Abdi Aden (Stockholm), Ali vann dessutom La Majonnaise singeltävling 2015. Ali är dessutom uttagen till Sveriges VM trupp senare i höst. Semifinalen börjar jämt men där Lucas tog ledningen med 5-2. Efter detta så får Lucas igång sitt eget spel ordentligt och han vinner matchen med 13-9 efter två missade matchlägen tidigare i matchen. I den andra semin möttes de båda belgarna Dede Lozano och Michel Van Campenhout. Där drog Dede det längsta strået och vann. Finalen mellan Dede Lozano och Lucas började väldigt jämt. Men efter några missar från Lucas men väldigt bra spel av världsmästaren Dede så kunde belgaren vinna matchen med 13-7. Lucas slutade på en andra plats av de 12 spelare som blivit inbjudna med många från den svenska, danska och belgiska eliten.

Lördagen fortsatte med huvudtävlingen trippel där Oskar Augustsson, Oliver Qvarnström och Lucas Rudin spelade och tog sig hela vägen till kvartsfinal där det finska landslaget blev ett nummer för stort och det blev en förlust. Även Roger Gerdvall, Jonas Sjökvist och Ivar Liljegren spelade bra och tog sig hela vägen till semifinal där de fick möta det svenska laget med Ali Abdi Aden, Daniel Gillan och Björn Folke Johansson. Här fick Roger, Ivar och Jonas tyvärr tacka för sig och får nöja sig med en tredje plats.

Söndagen fortsatte med en dubelltävling och kval samt slutspel i skytte. Kval tävling där de 16 med bäst resultat går vidare till slutspel. Här kvalar sig Lucas in och går vidare till 8-delsfinal där Lucas ställs mot Linus Mannerfors (Sibirien, Stockholm). Lucas började bra och tog ledningen snabbt och kunde behålla den hela duellen. I kvartsfinal ställs Lucas mot den förra världsmästaren Dede Lozano. Lucas kräver revanch från finalen i singeltävlingen som Dede vann. Lucas börjar duellen starkt medans Dede har vissa bekymmer med sitt skytte. Efter en spännande duell så står Lucas som segrare med hela 35-24.

I semifinalen ställs Lucas mot den sista belgaren i form av Michel Van Campenhout. Efter Lucas vinst mot Dede i kvartsfinalen så har han fått med sig hela publiken och ska bara ta denna belgare också. Lucas börjar urstarkt på samma sätt som han gjort de andra duellerna.   Det är en mycket jämn duell men där Michel har ledningen med 30-25 inför sista stationen med lillen. Väl där satte Lucas sina tre första skott och gick upp till 40-30 medans Michel missade sina skott och Lucas stod därmed som segrare och vidare till final.

I finalen fick Lucas ställas mot den danska landslagsmannen Eric Geraci. Lucas började på samma sätt som i de andra duellerna och skjuter riktigt bra. Detta räcker hela vägen och Lucas står som segrare av La Majonnaise skytte 2016.

Publiken reser sig upp och applåderar och ropar åt Lucas 14 år som precis slagit ut en världsmästare i kvarten, en annan världsspelare i semin och sedan en dansk landslagsman i finalen. Det tog många minuter innan applåderna la sig och publiken stod där med tårar i ögonen och trodde att detta knappt var sant.

Lucas tar hem guldet och även vinsten på 20,000:- i första pris! Stort Grattis Lucas.

Med denna uppvisningen så blev det ett sus genom hela boulesverige och många blev ännu mer imponerad av denna unga talang.

Som extra grädde på moset så fick även Lucas med sig skyttemattan (2*15m) hem som han stod på under sina dueller. Då Oskar, Lucas, Oliver och Annette inte åkte bil till Stockholm så fick denna släpas med på tåget hela vägen hem. Men en sak va säker, mattan ska bara med hem!

 

Grymt bra jobbat Lucas och även de andra som tog bra placeringar. Vi visar återigen att klubben är påväg åt rätt håll! Håll i träningen och tävlandet så kommer vi få fler fina prestationer framöver!

Du kan även läsa ett reportage i NA här

Du kan även se det rafflande skytteslutspelet här

Skribent: Oskar Augustsson
E-post: This is a mailto link

 

Egeryds-148x68

 

 

Öbo

 

CC sport

 

Postadress:
Sörbyängens BK - Boule
Hans Olsson, Kaprisvägen 6
70218 Örebro

Kontakt:
Tel: 0761735708
E-post: ordforande@sorboule....

Se all info