Hoppa till sidans innehåll

Lag DM Öppen

09 OKT 2016 20:24
SörbyÄngen tog Guld för andra året i rad med en ung debutant i laget i öppen klass!
  • Uppdaterad: 09 OKT 2016 21:11

Lördag den 8e oktober var det dags för Lag DM öppen i Uppsala. Lagledaren Oskar Augustsson hade förhoppning på att ta ut två yngre lag till denna tävling men tyvärr ställde det till det denna gång och det blev tillslut ett lag med en debutant i öppen klass vid namn Frida Brage. Laget bestod av Oskar Augustsson, Frida Brage, Lucas Rudin, Ivar Liljegren, Oliver Qvarnström och Anders Lindberg.

SörbyÄngen blev inlottade i samma grupp som Gävle, Örsundsbro och Upsala.

Första matchen inleddes mot Örsundsbro och här tog laget två komfortabla segrar med 13-0 och 13-6.

Andra matchen spelades mot Upsala och där blev det vinster med 13-4 och 13-1.

I tredje matchen och därmed gruppseger final så ställdes vi mot Gävle. Där blev det två sega matcher efter lite svajande spel efter en matpaus men SörbyÄngen stod tillslut som segrare med 13-11 och 13-7.

Gruppseger och härmed vidare till kvartsfinal mot 018 från Uppsala. Åter igen så blev det lite knackigt spel men SörbyÄngen lyckades ändå dra det längsta strået och vinna med 13-8 och 13-9.

Vidare till Semifinal och här ställdes SörbyÄngen mot Flen. Här var det inget snack och det blev två vinster med 13-6 och 13-8.

Vidare till final igen och återigen blev det final mot Boulett. Två super tajta matcher med blandat spel. Dessa matcher slutar 12-13 och 13-11. Alltså blev det en skiljematch om vem som ska stå som slutsegrare. Denna match spelas från 6-6 och först till 13 eller som längst 20 minuter. Här fick det obesegrade laget genom dagen fortsatt förtroende (Frida, Oliver och Lucas) och denna match var det inget snack om.     Dessa tre fortsatte att ånga på och vann matchen med 13-6 efter ett mycket bra spel.

Bra spel av alla denna dag och mycket berömm till Frida Brage som gjorde sin första tävling i Öppen klass och klarade det galant genom hela dagen som slutade 11 timmar senare. Frida fick mycket berömm från arrangör och andra spelare under dagen och vi som klubb fick också bra med berömm för att vi släpper fram våra duktiga juniorer.

Denna vinst innebar nämligen Guld för andra året i rad i Lag DM Öppen!

Skribent: Oskar Augustsson
Epost: This is a mailto link

 

Egeryds-148x68

 

 

Öbo

 

CC sport

 

Postadress:
Sörbyängens BK - Boule
Hans Olsson, Kaprisvägen 6
70218 Örebro

Kontakt:
Tel: 0761735708
E-post: ordforande@sorboule....

Se all info