Hoppa till sidans innehåll

Dags för sommarlov efter sköna segern: ”Det är jag mest nöjd med”

20 JUN 2017 16:28
Tränare Thomas Hanusek om Spångas starka vårsäsong som avslutades med vinst mot topplaget Kallhäll i div 1.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2017 17:01

1. 4-1-seger mot Kallhäll i sista matchen innan sommaruppehållet. Vad säger du om grabbarnas insats?

– En otroligt skön seger där alla spelare följer planen och vi spelar riktigt bra fotboll. Jag tycker att alla spelare tar ansvar i försvarsspelet. När vi sedan återerövrar bollen rullar vi boll från den trånga ytan och kan sedan spela offensiv fotboll. Riktigt stolt över killarna, som återigen visar att vi är ett spelande lag.

2. Vårsäsongen som helhet, vad är du mest nöjd med?

– Vi har några oavgjorda matcher som vi egentligen borde ha vunnit, men vi har också några oavgjorda matcher där vi ska vara tacksamma för en poäng. De 3 vinster som vi har är riktigt kul och i de matcherna vinner vi på att spela en fotboll där vi rullar boll. Det som ligger närmast just nu är matchen mot Kallhäll, där vi möter ett fysiskt lag men ändå lyckas dominera genom en sådan typ av fotboll som vi vill spela. Extra roligt att vi gör 2 mål på slutet, där vi kommer i 4 mot 3 lägen och lyckas utnyttja detta och komma till snabba avslut, vilket är något vi har tränat mycket på.

– Vill också nämna att U-laget är bra för Spångas 02:or. Där kan killar som kommer tillbaka efter skada eller inte tar en plats i förstaelvan få mycket speltid och bygga upp självförtroendet tillsammans med spelare från lag 2. I den serien har vi 6 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster, vilket är fullt godkänt med tanke på hur många olika spelare som har spelat i dessa matcher.

3.  Intressant statistik:
* Spånga har släppt in näst minst antal mål i div 1A. 
* Spånga har gjort mål i alla matcher. 
* I 6 av de 7 oavgjorda matcherna har Spånga legat under och kommit tillbaka.
* Spånga har tagit poäng i 10 av 11 matcher. (I de tre div 1-serierna är BP Akademi ensamt om att vara obesegrat. Spånga, Lidingö 1 och Stockholms fotbollsakademi är de enda lagen med endast en förlust, av totalt 35 lag).

Vad säger du om den här statistiken?

– Jag är mest nöjd över att vi inte släpper in så mycket mål. Vi har jobbat hårt och jobbar fortfarande mycket med vårt försvarsspel över hela planen och statistiken visar att vi är på rätt väg. Sedan är det en extrem styrka för laget att komma tillbaka i så många matcher. Att veta att vi har den förmågan ger oss styrka inför hösten.

4. Vad blir viktigt för grabbarna att tänka på nu under sommarlovet?

– Det är viktigt att vila och tänka på annat än fotboll för att komma tillbaka till höstsäsongens med en längtan. Det är också viktigt att följa det träningsprogram killarna kommer att få. Alla har även fått veta vad de ska träna lite extra på vid ett individuellt samtal.

5. Hur ser du fram emot höstsäsongen?

– Vi kommer att vara stärkta till höstsäsongen efter vår starka vårsäsong, så jag ser verkligen fram emot en höst där vi fortsätter utveckla vårt spel och där vi också får tillbaka de spelare som är skadade, avslutar Thomas.

Foto: Tomas Lindhé

Skribent: Martin Hedberg
Epost: Adressen Gömd

intersport_logo
adidas_logo
 SvS_Grasroten_fo╠êreningsmtr_Splash
 
     Apec tryck
Handelsbanken
kåges
Sigge Cykel
fruktdealen

ÅJ Distribution utformar skräddarsydda lösningar
för våra kunders kampanjlogistik och minskar kundens omkostnader samtidigt som vi ökar kampanjens kvalitetssäkerhet.

Begner Agenturer
SISU_177X177
Lionsfot framsida

Postadress:
Spånga IS FK - Fotboll
Box 8008
16308 Spånga

Besöksadress:
Spånga Center Stormbyvägen 2-4
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link