Hoppa till sidans innehåll

Tennisskolan


Vi bedriver tennisundervisning för små och stora, gamla och unga, nybörjare och avancerade. Träning bedrivs sju dagar i veckan.

Organisation

Tennisskolan drivs av klubbchef Peter Jonsson tillsammans med våra tennistränare. Totalt är vi ca 15 tennistränare.

Filosofi

Spånga TBK är en klubb som snarare satsar på en stor bredd än en smal elit bland sina tennisspelare. Vi arbetar aktivt för god gemenskap och mot mobbning. Bra tennisspelare är goda kamrater och tennisspelare lär sig "packa trunken själva". Med det menas att man ska få hjälp att klara sig både på och utanför banan.

En bidragande orsak till att klubben har bra kompisanda är att äldre juniorer hjälper till att träna yngre. Om någon upptäcker någon som far illa i hallen är det en plikt att rapportera till tränarna.

Målsättning

- Tennisskolans främsta mål är att det ska vara kul med tennis! Den bedrivs i en anda där beröm och uppmuntran går före kritik

- Eleverna ska kunna veta tekniken för de olika slagen samt kunna utföra dem

- Eleverna ska kunna värma upp själva

Sättet som vi bedriver vår tennisskola på är unikt. Det är ett tankesätt som har smittat av sig på tennis-Sverige. Många klubbar har problem med orättvis timfördelning, föräldrar som stängs av, tränarbrist osv. Det är något som vi hittills (i över 20 år) varit förskonade ifrån och kommer att fortsätta motverka. Naturligtvis kan vi bli bättre och tar tacksamt emot förslag men ambitionen att bli bättre får inte ske på bekostnad av utslagning och otrivsel.

Priser

Minitennis                      2150: - termin

Tennisskola 1 tim           3550: - termin

Tennisskola 2 tim           5550: - termin

Tennisskola 3 tim           6550: - termin

Vuxenträning 1 tim        4200: - termin

Vuxenträning 2 tim        6200: - termin

Vuxenträning 3 tim        8200: - termin

Varje termin är 15-19 veckor. Ett träningspass består av 10 minuters egen inbollning/uppvärmning och 50 minuter ledarledd träning. Man måste vara medlem i Spånga TBK för att få delta i tennisskolan.

Kontakt

Du når oss enklast via e-post.

Klubbchef Peter Jonsson, e-post: This is a mailto link 

Uppdaterad: 11 MAJ 2017 13:12

Postadress:
Spånga TBK - Tennis
Box 8231
16308 Spånga

Besöksadress:
Kronofogdevägen 42
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: 0705556978
E-post: This is a mailto link

Se all info