Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Inför den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft den 25 maj lanserar RF en ny sida med information, riktlinjer och mallar. För att behålla människors förtroende är det viktigt att hela idrottsrörelsen följer de regler som finns.

 Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter, alltså uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk levande person. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd, skicka ut medlemstidning och arrangera tävlingar.

En grundregel är att vi inom idrottsrörelsen aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter – vi lånar dem.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en uppförandekod för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till.

Varje förbund eller förening har ett ansvar att informera sina medlemmar om uppförandekoden samt att säkerställa att det finns någonstans dit medlemmar kan rapportera missbruk. Styrelsen är ytterst ansvarig för att koden efterlevs.

Läs mer på RF:s sida om personuppgifter

Behandling av personuppgifter - uppförandekod för idrottsrörelsen (pdf)

 

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 23:51

Postadress:
Spånga TBK
Box 8231
16308 Spånga

Besöksadress:
Kronofogdevägen 42
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: 0705556978
E-post: This is a mailto link

Se all info