Hoppa till sidans innehåll

Nov 2020


Månadsbrev november 2020

 

Hej!

Nu är verksamheten tillbaka i Covid-19-restriktioner. Det gäller både för tennis- och bordtennisspel med allt vad det innebär.

 

Från Huvudstyrelsen

SKÄRPTA ÅTGÄRDER ANGÅENDE COVID-19

På grund av det rådande läget med Covid-19 och för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer så inför vi i Spånga TBK tillfälliga anpassningar för att kunna bedriva tennis- och bordtennisverksamheten på ett säkert sätt för alla medlemmar och anställda. Vi ber alla som besöker hallen att följa nedanstående regler och i övrigt ta hänsyn till det rådande läget.

●      Dusch och bastu kommer att stängas av. Omklädningsrummen kommer att vara öppna, men ska endast användas för toalettbesök.

●      Byt om och duscha hemma.

●      Fyll vattenflaskor hemma.

●      Gymmet i hallen stängs.

●      Föräldrar: lämna barn skyndsamt och vänta utanför hallen. Iaktta social distans vid lämnings- och hämtningssituationen då vi vet att det kan bli trångt vid entrén.

●      De som ska spela får vara på plats i hallen tidigast 10 minuter före bokad tid.

●      De som spelat klart ska skyndsamt lämna hallen.

●      Övningar i tennis- och bordtennisskolan kommer att anpassas så att rekommenderad distans alltid kan hållas.

●      Bordtennisverksamheten begränsas till att maximalt 12 personer får spela samtidigt.

●      Inget dubbelspel är tillåtet i bordtennis

●      För information om seriespel för tennis och bordtennis, vänligen se anvisningar från Svenska tennisförbundet respektive Svenska bordtennisförbundet.

Bland de allmänna råden är det extra bra att alla tänker på att:

●      Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

●      Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 30 sekunder.

●      Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.

●      Även om det är trevligt, vistas inte med andra i caféteria och shop och försök skyndsamt att lämna plats för övriga besökare vid entré.

Vi är särskilt noggranna med städning och hygien i anläggningen, ber er att visa varandra hänsyn och respektera de riktlinjer som råder. Vi behöver alla ta hänsyn och medverka till att detta virus inte sprids i vår verksamhet, i hallen och i samhället.

Dessa anpassningar gäller från och med måndag den 2 november och tillsvidare. Om Svenska Tennisförbundet eller Riksidrottsförbundet kommer med andra rekommendationer så kommer vi att uppdatera dessa. Vi informerar alla medlemmar genom hemsidan, mejl och våra sociala kanaler.

Övrigt

 • Privatträning i Spånga TBK får bara ges av våra egna tränare som är godkända av Spånga TBK och all betalning av privatlektioner ska faktureras genom klubben.
 • Godkända tennistränare är:

-        Amine Mansouri

-        Patrik Hagelberg

-        Ulf Svensson

-        Razvan Banila

-        Cecilia Jonsson

 • Godkända bordtennistränare är:

-        Niklas Falk

-        Olle Åberg

-        Peter Giös

 

 

Från Tennissektionen

 • Tennissektionen  har med tränarna kommit fram att vi kommer att bedriva verksamheten som vanligt, men tänk att hålla avstånd från varandra-  och inga föräldrar i hallen!
 • Höstcupen och vintertouren gick galant. Mer info finns på hemsidan.
 • Vi har satt upp kameror på banorna. Om man vill kan man köpa filmen. Om man inte vill bli filmad så stänger man luckan för kamerorna .
 • Vi har startat upp morgontennis kl. 7-10 måndag, tisdag och torsdag, drop-in-tennis tisdag och fredag kl. 7-10 och senior tennis måndag och fredag kl. 11-13. Mer info kommer att finnas på hemsidan.
 • .

 

Från Bordtennissektionen

 • Nytt för i höst är att vi har startat upp tränarledd vuxenträning på onsdagar kl. 19-21 och drop-in-träning på fredagar kl. 15-21 för alla. Dessa träningar har varit uppskattade!
 • Vi har inskaffat en ny pingisrobot som kommer att vara med på bordtennisträningarna ibland.
 • Vi har nya direktiv för bordtennis på grund av Covid-19: Max 12 personer som är födda tidigare än 2005 i pingishallen och inget dubbelspel, bara singelspel är tillåtet.
 • Bordtennissektion har, i samråd med tränarna, beslutat att köra träningarna som vanligt, men tänk på avstånd och att inga föräldrar ska vistas i lokalerna.

 

 

 

Postadress:
Spånga TBK
Box 8231
16308 Spånga

Besöksadress:
Kronofogdevägen 42
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: 0705556978
E-post: This is a mailto link

Se all info