Hoppa till sidans innehåll

* Uppdaterat* Information om Corona Covid-19

29 OKT 2020 18:00
Uppdaterat 201029
Spårvägen Badminton ber alla spelare, ledare och föräldrar att noga följa utvecklingen och hälsoråd på Folkhälsomyndighetens hemsida. Ni kan följa info om träning, tävling mm här, Facebook och Badminton Swedens hemsida!
 • Uppdaterad: 29 OKT 2020 18:49

Spårvägen Badminton ber alla spelare, ledare och föräldrar att noga följa utvecklingen och hälsovård på Folkhälsomyndighetens hemsida. Vi hänvisar främst till officiella sidor men kommer självklart att hålla hemsidan och klubbens Facebook uppdaterad med specifik information kring vår verksamhet och tävlingar.

Med Vänliga Hälsningar,
Spårvägen Badmintonförening 

Uppdaterat 201112

Länk

Uppdaterat 201109

Länk

 


Uppdaterat 201029


Detta gäller tillsvidare. Vi utvärderar löpande hur detta fungerar samt lyssnar till Folkhälsomyndighetens råd och återkommer med nya förhållningsregler när så behövs.

 

Idag kom FHM ut med nya rekommendationer som berör vår träning i Spårvägen. 

De delar av råden som idrottsrörelsen i synnerhet berörs av:

✔️Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

✔️Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

✔️Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge

Spårvägen kommer under närmsta dygnet samla in mer info från förbundet, RF, Enskede Rackethall samt andra klubbar för att få en så bra bild av hur rekommendationerna ska tolkas som möjligt. Fram tills dess, dvs idag Torsdag och imorgon Fredag kommer följande gälla: 

Alla träningar för spelare födda 2005 och Yngre kommer fortgå som vanligt. 
För grupperna som har alla spelare födda 2004 eller äldre kommer inte vara tränarledda, däremot kommer det finnas banor lediga att spela på, och bollar kommer ställas fram att använda. 

Våra blandade grupper (spelare födda både äldre och yngre än 2005):
- I grupper där en majoritet av spelarna är födda 2005 eller yngre kommer vara tränarledda, men spelarna födda 2004 och äldre kommer inte få delta i den tränarledda träningen, utan få tillgång till bollar och banor för att spela själva. 

- i grupper där en majoritet av spelarna är födda 2004 eller äldre kommer ingen tränare hålla i träningen, medan spelarna får nyttja banor och bollar för att spela. 

VM/EM/SM-grupperna är inte tränarledda alls i vanliga fall och kommer fortgå som vanligt. 

För att ha en möjlighet att ens kunna ha en chans att fortsätta dessa träningar på detta vis trycker vi åter igen på viktiga beteenden för att minska smittorisken: 

- Tvätta händerna före- och efter träning 
- Duscha och byt om hemma, ej i hallen
- Håll avstånd på bänkar, mellan matcher, i korridorer osv. 
- Stanna hemma vid minsta symptom 

Så fort vi vet mer, kommer mer info, och detta kan komma att ändras i takt med att vi får in mer information.  

 

Uppdaterat 200424 

Spårvägen följer de råd och riktlinjer som RF från informationen från Folkhälsomyndigheten. En sammanställning av dessa kan ni hitta här https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

 Spårvägens träningsverksamhet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrottsutövning kan, och ska fortsätta så länge det görs ansvarsfullt. Spårvägen genomför samtliga träningar i vanlig omfattning.

 Däremot gäller nedan punkter vid genomförandet av dessa:

 För att undvika spridningen av Covid-19 i samband med träning: 

 • Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Byt om/duscha hemma om möjligt.
 • Undvik ALL fysisk kontakt på träningar.
 • Dela inte vattenflaskor
 • Undvik trängsel såsom vid samlingar inför/under och efter träningar. Försök hålla 1,5 meters avstånd.
 • Tvätta händerna före- och efter träning.

 

Tävlingsverksamheten

Folkhälsomyndigheten kom den 16 april ut med uppdaterade riktlinjer kring tävlingsspel för barn och ungdomar upp till 18 år. Detta innebär att barn- och ungdomstävlingar kan komma att spelas i liten skala samt att ungdomsserien kan komma att dra igång igen.

Svenska badmintonförbundet har ännu ställt in alla sina sanktionerade tävlingar och seriespel fram till mitten av juni. Det innebär att våra tre lag i nationella serien inte kommer spela färdigt sin säsong, samt att Spåret Open Ungdom inte Kommer spelas i sin ursprungliga form.

De senaste riktlinjerna öppnar dock upp möjligheten att starta igång såväl ungdomsserien som att eventuellt genomföra mindre tävlingsarrangemang. Spårvägen har en dialog med såväl Stockholms badmintonförbund som Svenska badmintonförbundet.

Spårvägens Klubbmästerskap kommer inte genomföras i sin ursprungliga form, vi siktar in oss mot hösten.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd som gäller idrotten är:

 •  Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
 • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
 • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
 • Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel
 • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

I uppdateringen av allmänna råden är barn och ungdomar till och med 18 år undantagna punkt 3 – och kan alltså spela matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. Detta gäller om man gör en riskbedömning, följer övriga fyra råd (se ovan) och tar hänsyn till förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Folkhälsomyndigheten skriver vidare att bara friska, symtomfria personer ska delta i tävling eller match och att det ska finnas goda möjligheter att tvätta händerna.

 

Spårvägens badminton & Idrottsläger sommaren 2020

Spårvägen har för avsikt att genomföra våra viktiga och populära badminton- och idrottsläger så länge inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra riktlinjer för idrottsverksamheten. Lägren kommer ha små justeringar (såsom inga stora samlingar med alla deltagare samtidigt) mot hur de vanligtvis genomförs.

 

 

Skribent: Mikael Svensson
Epost: This is a mailto link

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Advania logotyp

 

Logga IDAB

 

 


 

 

 

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm


logga Södermalms trädgårdsmaskiner

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: This is a mailto link

Se all info