Hoppa till sidans innehåll

* Uppdaterat* Information om Corona Covid-19

24 APR 2020 13:00
Uppdaterat 200424 Spårvägen Badminton ber alla spelare, ledare och föräldrar att noga följa utvecklingen och hälsoråd på Folkhälsomyndighetens hemsida. Ni kan följa info om träning, tävling mm här, Facebook och Badminton Swedens hemsida!
 • Uppdaterad: 11 MAR 2020 22:24

Spårvägen Badminton ber alla spelare, ledare och föräldrar att noga följa utvecklingen och hälsovård på Folkhälsomyndighetens hemsida. Vi hänvisar främst till officiella sidor men kommer självklart att hålla hemsidan och klubbens Facebook uppdaterad med specifik information kring vår verksamhet och tävlingar.

Med Vänliga Hälsningar,
Spårvägen Badmintonförening 

Uppdaterat 200424 

Spårvägen följer de råd och riktlinjer som RF från informationen från Folkhälsomyndigheten. En sammanställning av dessa kan ni hitta här https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

 Spårvägens träningsverksamhet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrottsutövning kan, och ska fortsätta så länge det görs ansvarsfullt. Spårvägen genomför samtliga träningar i vanlig omfattning.

 Däremot gäller nedan punkter vid genomförandet av dessa:

 För att undvika spridningen av Covid-19 i samband med träning: 

 • Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Byt om/duscha hemma om möjligt.
 • Undvik ALL fysisk kontakt på träningar.
 • Dela inte vattenflaskor
 • Undvik trängsel såsom vid samlingar inför/under och efter träningar. Försök hålla 1,5 meters avstånd.
 • Tvätta händerna före- och efter träning.

 

Tävlingsverksamheten

Folkhälsomyndigheten kom den 16 april ut med uppdaterade riktlinjer kring tävlingsspel för barn och ungdomar upp till 18 år. Detta innebär att barn- och ungdomstävlingar kan komma att spelas i liten skala samt att ungdomsserien kan komma att dra igång igen.

Svenska badmintonförbundet har ännu ställt in alla sina sanktionerade tävlingar och seriespel fram till mitten av juni. Det innebär att våra tre lag i nationella serien inte kommer spela färdigt sin säsong, samt att Spåret Open Ungdom inte Kommer spelas i sin ursprungliga form.

De senaste riktlinjerna öppnar dock upp möjligheten att starta igång såväl ungdomsserien som att eventuellt genomföra mindre tävlingsarrangemang. Spårvägen har en dialog med såväl Stockholms badmintonförbund som Svenska badmintonförbundet.

Spårvägens Klubbmästerskap kommer inte genomföras i sin ursprungliga form, vi siktar in oss mot hösten.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd som gäller idrotten är:

 •  Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
 • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
 • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
 • Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel
 • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

I uppdateringen av allmänna råden är barn och ungdomar till och med 18 år undantagna punkt 3 – och kan alltså spela matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. Detta gäller om man gör en riskbedömning, följer övriga fyra råd (se ovan) och tar hänsyn till förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Folkhälsomyndigheten skriver vidare att bara friska, symtomfria personer ska delta i tävling eller match och att det ska finnas goda möjligheter att tvätta händerna.

 

Spårvägens badminton & Idrottsläger sommaren 2020

Spårvägen har för avsikt att genomföra våra viktiga och populära badminton- och idrottsläger så länge inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra riktlinjer för idrottsverksamheten. Lägren kommer ha små justeringar (såsom inga stora samlingar med alla deltagare samtidigt) mot hur de vanligtvis genomförs.

 

 

Skribent: Mikael Svensson
Epost: This is a mailto link

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Advania logotyp

 

Logga IDAB

 

 


 

 

 

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm


logga Södermalms trädgårdsmaskiner

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: This is a mailto link

Se all info