Hoppa till sidans innehåll

Filip och Thyra tilldelas Kjellinpriset !

11 APR 2019 20:46
Våra duktiga spelare Thyra Hultman och Filip Karlborg har tilldelats det fina Kjellinpriset som årligen delas ut av Spårvägen gymnastik och idrottsförening, GoIF. 2017 tilldelades vår Ellen Skott priset som delas ut till unga och lovande idrottare.
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 20:46

Om priset:

Douglas Kjellins resestipendium, även kallat "Kjellinpriset" delas ut till unga och lovande idrottare varje år. Pengarna kommer från Douglas Kjellin, en framliden bussförare i Hammarby, engagerad i handboll. Utan arvingar gick arvet till Allmänna arvsfonden för att enligt Douglas önskemål delas ut som ett resestipendium till unga och lovande idrottare. Fonden förvaltas av Spårvägen GoIF. Spårvägen badmintonförening är en av 16 föreningar som ingår i Spårvägen GoIF. 


Nomineringarna

Filip Karlborg

Filip tillhör Sveriges främsta spelare i åldersklassen födda 2002.Under säsongen 2018–2019 har han vid flera tillfällen representerat Sverige i internationella tävlingar med goda resultat och vann i år junior-SM i dubbel. På SJT-touren, den högsta svenska tävlingsnivån, har han under säsongen vunnit samtliga dubbelturneringar och alla singelturneringar utom en. Filip företräder Spårvägen badmintonförening och går i dag på riksidrottsgymnasium i Göteborg där han fortsätter att satsa på en internationell badmintonkarriär. När Filip är hemma i Stockholm på lov och helger är han ofta nere i Enskede rackethall och tränar med andra spelare i klubben. Filip är en god förebild som gärna tar sig tid att spela och prata med yngre spelare som har honom som förebild.

Thyra Hultman

Thyra har spelat i samtliga ungdomslandslag sedan hon var 12 år gammal och har under åren tagit flera SM-guld, bland annat i damdubbel 2018. Redan vid 15 gjorde hon debut för Spårvägen badmintonförening i SBL, Sveriges högsta badmintonliga. Thyra studerar nu vid riksidrottsgymnasium i Göteborg och deltog i år vid senior SM för andra gången där hon tog sig till 8-dels final i singel. Hon har representerat Sverige i flera internationella tävlingar de senaste åren och vann bland annat en tävling i Frankrike under 2018. Thyra har dessutom alltid haft ett stort engagemang i klubben och dess yngre spelare. Hon bidrar med både peppande tillrop och coachande råd som bidrar till att utveckla framför allt många av klubbens unga tjejer.

 

Skribent: Mikael Svensson
Epost: This is a mailto link

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Advania logotyp

 

Logga IDAB


 Lorenzon & Manheimer logotyp


logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm


logga Södermalms trädgårdsmaskiner

 

JBR Bygg


enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: This is a mailto link

Se all info