Hoppa till sidans innehåll

Spårvägen Badmintonförening 30 år

29 MAJ 2021 08:22
1991- 2021 - Spårvägens Badmintonförenings verksamhet i nuvarande form blir 30 år 29 maj 2021 Spårvägens GoIF (tidigare namn Stockholms Spårvägars Gymnastik och Idrottsförening) bildades i februari 1919.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2021 08:22

Spårvägens Badmintonförenings verksamhet i nuvarande form blir 30 år 29 maj 2021 Spårvägens GoIF (tidigare namn Stockholms Spårvägars Gymnastik och Idrottsförening) bildades i februari 1919. De aktiva, som nästan uteslutande var anställda i Stockholms Spårvägar, tävlade för Spårvägens GoIF oavsett om det råkade vara friidrott, skidor, gymnastik eller någon annan idrott. 

Fram till 1991 var Spårvägens Badmintonförening en sektion under Alliansföreningen. 1991 insåg Allians-föreningen att respektive sektion, på ett bättre sätt, skulle driva sinaidrotter framåt, om sektionerna blev egna juridiska enheter. Alliansföreningens ansvarade därefter att bevaka Spårvägens ”varumärke” i form av färger med mera.

Den 29 maj 1991 omvandlades alla idrottssektioner till egna administrativa, ekonomiska och juridiska enheter. Spårvägens Badmintonförening var en av sektionerna.

Idag finns 14 aktiva alliansföreningar inom Spårvägen, badminton, bordtennis, brasiliansk jiujitsu, brottning, cykel, fotboll, friidrott, handboll, simning, skidor, tennis, tyngdlyftning, volleyboll och bordtennis för veteraner.

Fram till 1993 var Spårvägens Badmintonförening främst en elitförening med ett A-lag som hade spelare som konkurrerade på världsnivå med spelare som Sture Johnsson, Thomas Kihlström, Christine Magnusson, Lim Xio Quing och Jens Olsson. Efter Europaguldet som bästa lag har Spårvägen ändrat sin inriktning och har sedan dess vuxit och under de 30 åren utvecklats till att bli en av Sveriges absolut största och främsta barn- och ungdomsföreningar och många ungdomar har stannat i föreningen och fortsatt vara framstående som seniorer.
Spårvägens Badmintonförening är nu en bredd- och elitförening där vi utgår från att det är möjligt att vara både och. Det genomsyrar allt vi gör. Vi bedriver tränings-verksamhet alla dagar i veckan med ibland upp till tio olika grupper samma dag och totalt över 60 träningstimmar varje vecka. Olika träningsgrupper i alla åldrar och nivåer samlar unga och veteraner, tjejer och killar, damer och herrar. Vår verksamhet omfattar nu 654 medlemmar i åldrarna 6 - 74 år. Vi har tio anställda och ca 15 assisterande tränare.

Säsongen 2019 - 2020 var en höjdpunkt rent resultatmässigt att vi slog rekord i antalet DM-medaljer, med totalt 50 stycken från U11 till Veteran. Detta resultat visar bredden på våra tävlingsspelare på lite högre nivå, vi har väldigt många spelare som konkurrerar på högsta nivå i det distrikt som är starkast i Sverige
Allra största höjdpunkten resultatmässigt 2019 - 2020 var att våra spelare Romeo Makboul och Filip Swahn tog medaljer i Europamästerskapen i U15 innan Corona pausade tävlingsverksamheten. I singel vann Romeo guld och Filip brons och tillsammans vann de brons i herrdubbel. Båda killarna började spela badminton i Spårvägen i tidig ålder, Romeo var 5-6 år och Filip var 8-9 år. Styrelser och tränare har kommit och gått under åren, men vi är även beroende av att många övriga, såsom föräldrar och samarbetspartner engagerar sig i föreningen.
Tillsammans har samtliga sett till att vår verksamhet utvecklats till den fantastiska förening som vi är idag.
Under åren har vi arbetat fram fina och bra visioner, värderingar samt policyer som vi lever efter. De nya medlemmarna informeras om dessa och ”Spårvägenandan” när de börjar i föreningen.
Vi kan verkligen vara stolta över hur Spårvägens Badmintonförening har utvecklats och nu får vi tillsammans se till att vi fortsätter med det minst 30 år till.
Skribent: Mikael Svensson
Epost: This is a mailto link

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Logga IDAB

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: kansli@sparvagenbadm...

Se all info