Hoppa till sidans innehåll

TRÄNING


Spårvägen har många olika träningsgrupper som är indelade efter ålder och nivå: Träningsgrupper 14_15

 

 

Målsättningen för träningsgrupperna är att verka för att sporten i allmänhet och klubben i synnerhet blir stor i upptagningsområdet. Badminton är en rolig, snabb häftig sport.

Träningsgrupper är åldersindelade och syftar till att genom lek och spel utveckla koordination, snabbhet och grundteknik för singelspel. De äldre grupperna tränar även dubbelspel och har fys-träning.

Läs mer under fliken börja spela

Förberedande tävlingsgrupper ska som det låter förbereda för tävlingsspel och har mer teknikträning, övar snabbhet med fötter och racket och näst intill ingen lek, tränar även dubbel.

Det är tränarna som väljer ut vilka som anses lämpliga och mogna att börja spela i förberedande tävlingsgrupp.

Tävlingsgrupper - Målsättningen är att utveckla tekniska, snabba, harmoniska och modiga spelare med en positiv "våga-inställning" som kan mäta sig med Sverige-eliten. Tävlingsgrupperna går från T1 med de yngsta och minst erfarna till T4 där Spårvägens elit- och A-klasspelare tränar.

Träningsinnehåll

T1: Grundläggande teknikträning med racket och fotarbete samt grundläggande styrketräning för överkropp, bål och ben. Singeltaktik och grundläggande dubbeltaktik.

T2: Mer avancerad teknik på samtliga ovanstående punkter.

T3: Spelmoduler, matchspel, förstärka redan inlärda slag- och fotarbetstekniker, explosiv fysträning och spänstträning.

T4: Avancerade spelövningar, ännu mera matchspel, fysträning.

Avancemang

Spelarna kan flyttas mellan träningsgrupper och tävlingsgrupper. I början av varje termin "nollställs" alla grupper och tränarna avgör i vilken grupp man ska träna. Hänsyn tas till skolschema, ålder, ambition, inställning, färdighet, utvecklingskurva och kompisar. Spelare kan även flyttas under terminen.

Vuxenträning - Spårvägen har även tre olika träningsgrupper för vuxna; VM, EM och SM-gruppen. Grupperna består av före detta tävlingsspelare som trappat ner lite, föräldrar till spelare i föreningen samt andra motionsspelare. Du kan läsa mer om våra vuxenträninsgrupper och hur man sätter upp sig på väntelista för att börja träna med oss.

Spårvägens läroplan träning

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:00 Skribent: Annika Collin

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON


 

Logga IDAB

/Resources/site_1/New Republic/logo-newrepublic-black.png

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: kansli@sparvagenbadm...

Se all info