Hoppa till sidans innehåll

Våra tränare


 

   

Thomas Csiffary

Thomas har tränat i Spårvägen sedan 1994 och varit elitspelare sedan 2006 och har flera år spelat i Spårvägens A-lag i högsta serien. Thomas har gått Badminton Swedens gamla tränarutbildningar steg 1, 2 & 3 samt studerat 5,5 år på GIH till idrottslärare och hälsopedagog. Thomas har gått internationella utbildningarna CoachLevel1+2+3 som han även är utbildare inom och håller regelbundet tränarutbildningar för förbundet. 2016-2017 genomförde Thomas RF's Elittränarutbildning som är två års högskolestudier på halvfart. Han har hjälpt till regelbundet som tränare i föreningen sedan 2005, anställd sedan 2010 och sedan 2012 chefstränare i Spårvägen och sedan juni 2013-2018 förbundskapten för Sveriges U13-landslag. Från 2018 projektansvarig för Talang 2022 mot SOK. 

Tränar: Förberedande tävlingsgrupp låg- och mellanstadiet. Träningsgrupper på låg- och mellanstadiet. Tävlingsgrupp 1 yngre samt Tävlingsgrupp 2.

 

 
Mats

Mats Persson

Mats har gått Badminton Swedens tränarutbildningar steg 1, 2 & 3.
Förbundskapten för U13-landslaget 2009-2013. Han har en gedigen erfarenhet som tränare, då han varit tränare i Hanviken, Botkyrka, Tyresö och Spårvägen.

Tränar: Tävlingsgrupp 3 yngre.

 

 
Alexander Böök porträtt

Alexander Böök

Alexander är f.d. elitspelare, som representerat Finska landslaget internationellt och har tre mästerskapsguld i dubbel i Finland. Han har utbildat sig till Tränare- och idrottslärare på Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH Stockholm. Nyligen diplomerades han (coach level 1&2)  av Badminton Europe där han gick tränarutbildning för spelare som tidigare varit rankade topp 150 i världen. 

Med sin erfarenhet och kunskaper i badminton är Alexander Böök är en av Sveriges mest meriterade badmintontränare. Han jobbade 2003 för Internationella badminton förbundet och Afrikanska badmintonförbundet där han, framgångsrikt coachade Team Nigeria i Afrikanska mästerskapen 2003 och Team Mauritius i Indian Ocean Games 2003. 

Idag jobbar han för oss, och som Verksamhetsansvarig på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Täby.

Tränar: Tävlingsgrupp 4.

 

 
Micke

Mikael Ekengren

Mikael är uppvuxen i en badmintonfamilj och inledde sin tränarkarriär med två tränarutbildningar i England när sonen började spela badminton vid 8-års ålder. Efter fem år som tränare i England flyttade Micke till Stockholm 2012 och började som ungdomstränare i Spårvägen. Här har han gått ytterligare tränarutbildning. 
- Det som driver mig är att se barn och ungdomar utvecklas. Det härliga är när de spelar bra matcher och vågar ta sig an nya utmaningar, säger Mikael.

Tränar: Tävlingsgrupp 3 äldre och SM gruppen.

 

 
 


Fabian Bergman Carlsson

.

 

 
_DSC5932

Maja Hofmeijer

Maja har spelat badminton sedan sex år tillbaka och har varit assisterande tränare och tog klivet upp till att bli ordinarie tränare 2015. Hon har utbildat sig till tränare genom att gå Plattformen, U1 och U2.

- Det bästa med att vara tränare är att få se barnen utvecklas och att man får vara med och påverka detta. Det absolut roligaste är att träna de som verkligen vill utvecklas och som kämpar för att bli bättre.

Tränar: Träningsgrupp mellanstadiet och tävlingsgrupp 1 äldre.

 

 
 


Robin Lundgren

Robin började spela badminton vid 7 års ålder och började som tränare vid 12 års ålder i Skellefteå Badmintonklubb. Han satt även i styrelsen för klubben under sin sista säsong i SBMK. 2016 flyttade han till Stockholm och bytte till spårvägen. Började jobba som tränare för spårvägen samt Trollbäckens tennisklubb (badminton) under hösten 2016. 2017 slutade han på Trollbäcken då han fick utökat ansvar både på plan och på kansliet hos oss. 

Har gått ett antal tränarutbildningar anordnat av Badminton Sweden samt några SISU-utbildningar. Nyligen certifierad BWF Coach Level 1 & 2.

Tränar: Förberedande tävlingsgrupp högstadiet, träningsgrupper på låg- , mellan- och högstadiet, Tävlingsgrupp 1 yngre, tävlingsgrupp 1 äldre och tävlingsgrupp 2.

 

 
 

Emma Sjölin 

Emma har spelat badminton sedan 2008. Hon är utbildad i Plattformen, U1:an och Teknik Clinic. 

 ”Jag är tränare för att jag vill se spelare utvecklas. Inte bara på banan utan bredvid banan också. Jag vill visa hur man är en bra kompis och att det är viktigt att visa respekt för varandra. När vi tränar teknik med boll och jag ser poletten ramla ner och leendet som sprider sig över ansiktet när jag nästan skriker om hur bra det var, DET är vad som driver mig. Jag älskar också att blanda in musik i träningen. Under uppvärmning sätter jag gärna på musik och under fys sätter jag på extra peppande musik för att "pusha" ännu mer. ”

Tränar: Träningsgrupper på låg-, mellan- och högstadiet. På lördagar tränar hon dem som vill träna en extra gång i veckan och är även styrketränare för T1 äldre. 

 

 
 


Hannes Svensson

Hannes har spelat badminton i spårvägen sedan 2007 och är sedan 2017 elitspelare i Spårvägens elittrupp. Hannes har gått badminton ABC samt plattformen med svenska badmintonförbundet respektive stockholmsidrotten. Hannes har sedan 2013 hjälpt till som tränare och är inte bara en av föreningens mest lovande spelare, utan även tränare.   Tränar: Träningsgrupper för högstadiet.

 

 
 


Ludvig Hylander

Tränar: Träningsgrupper Låg-, mellan- och högstadiet.

Uppdaterad: 14 DEC 2017 09:04 Skribent: Åsa Holmström

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Logga IDAB

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: kansli@sparvagenbadm...

Se all info