Hoppa till sidans innehåll

Årets Rookie


År         Motivering

2021

Theodor Hylander

2020 
Romeo Makboul Filip Swahn

2019
Ebba
Holmström

Årets rookie går till en medlem som har spelat i klubben sen väskan släpar i marken på väg till hallen från skolan. Efter flera år av kämpande med ofta lite bakom sina jämnåriga kompisar har denna spelare i år fått sin riktiga nationella och internationella genombrott. Detta genom att både representera Sverige på Junior EM och att ta medalj på Junior SM, samt att vara uttagen till badmintonförbundets elit-trupp. 

Killarna vinner två medaljer vardera på europamästerskapen i u15 och konkurrerar trots sin unga ålder redan om platser i spårvägens a-lag och håller absolut Europa elitnivå där Romeo går hela vägen och vinner guld! Inom kort konkurrerar båda på svensk elitnivå och det är få som klår deras inställning till att satsa allt

 

Årets rookie är en av våra mest framgångsrika spelare som under året presterat på topp i de nationella tävlingarna med flera SM guld. Denne spelare gör kanske inte så mycket väsen av sig utan låter spelet tala oavsett om det gäller singel, dubbel eller mixed. Årets rookie är Ebba Holmström.

2018
Filip Karlborg
 Årets rookie har de senaste åren utmärkt sig genom ett spel som de senaste åren är lika moget som dennes uppträdande på och vid sidan av banan. Denne spelare är en stor förebild för många yngre medlemmar, inte minst genom att alltid vara motiverad och bidra till att inspirera andra på tävling och träning. Vi hoppas att denne fortsätter i klubben i många år för att fortsätta inspirera och utmana. Framgångar och medaljer i flera år och övertygande prestationer i tuff konkurrens, både nationellt och internationellt, under det senaste året har lett fram till att årets rookie är Filip Karlborg.

2017
Simon
Sandholm

Mottagaren av årets rookie har tagit ett stort kliv under året. Denne spelare har under flera år slitit hårt i det tysta och har nu visat resultat genom att göra debut i SBL och spela både bra och jämnt mot några av landets bästa spelare. Årets rookie får endast vara det en kort period för snart är denne spelare etablerad. 
   

2016
Hannes
Svensson  

 

Årets Rookie har i år tagit ett stort steg i sin egen badminton och i sann spårvägenanda hjälpt många andra spelare att göra detsamma. Årets Rookie tog SM-brons i mixed U17 och var en starkt bidragande orsak till att Spårvägens C-lag vann sin serie. 
   
2015
Shaun
Ekengren  

Denne spelare har gått från lovande ungdom till att etablera sig i den absoluta toppen i Sverige i sin årskull. En seriös inställning till både träning och tävling  resulterade nu i vår i två SM-silver samt att denne togs ut i U17-landslaget och bland annat representerade Sverige i 6-nationersturneringen i april 2015. Årets Rookie 2015: Shaun Ekengren.

   
2014
Thyra
Hultman
Thyra har under säsongen visat att hon tillhör den absolut eliten i Sverige. Hon vann Svenska Cupen individuellt födda 2002, har som första års blivit uttagen på landslagsläger i U13 och som grädde på moset tog Thyra brons i damsingel U13 under SM i mars.
   
2013
Ellen
Skott
Årets rookie tillhör landets bästa spelare i sin åldersklass och har framgångsrikt representerat både Spårvägen och Sverige i internationella turneringar runt om i Sverige och Norden det senaste året. Denna spelare är genom sitt lugn och sin seriösa inställning en viktig förebild för såväl yngre som äldre spelare i klubben. I år tog spelaren medaljer i SM och Svenska cupen. Årets rookie är Ellen Skott.
   
2012
Agaton
Svenaeus  
Han har under året gått från klarhet till klarhet. Han har tagit en fast plats i klubbens a-lag och erövrat många fina skalper i Elit U19 och SGP. Slutligen har han genom fem tävlingsvinster och 30 matchvinster blivit elitklassad.
   
2011
Utgick 
 
   
2010
Vanessa
Sandberg  
För att hon sakta men säkert blivit bättre och bättre för varje år och till slut blivit belönad med en landslagsuttagning.  
   
2009
Therese
Johansson 
För hennes positiva utveckling under säsongen där hon lyckades kvala in till SM trots att hon är "förstaårs" och, som pricken över i:et, blev uttagen till landslagslägret. Hon är dessutom en bra kompis och ett bra föredöme.   
   
2008
Oliver
Hjälm 
För att han alltid kämpar och är koncentrerad på tävlingar och, mycket tack vare detta, lyckades bli riksklassad som "förstaårs", blev uttagen till landslagsläger och vann silver i Svenska Cupen. 
   

2007
Utgick 

 
   
2006
Andreas
Norell 
För hans närmast osannolika resultat under den gångna säsongen med vinsten i DM, utan setförlust, som pricen över i:et, och för att han, alla medgångar till trots, är en väldigt schysst kompis utan divalater. 
   
2005
Kristin
Stenfors                      
För att hon, efter tre års kämpande, lyckades bli riksklassad vid riksklasskvalet i Täby och för segern i Påskfjädern.
1998
Simon
Ottosson    
Tog Brons i DM i Herrsingel och visat bra resultat på tävlingar i distriktet. 
Uppdaterad: 27 MAJ 2018 22:36 Skribent: Annika Collin

 

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON


 

Logga IDAB

/Resources/site_1/New Republic/logo-newrepublic-black.png

 

 

logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm

 

enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: kansli@sparvagenbadm...

Se all info