Hoppa till sidans innehåll

Internationellt


Du som ska tävla internationellt, på hemmaplan i Sverige eller utomlands, behöver vara medveten om att internationella regler gäller. Främst påverkar detta klädseln.  

Internationellt ID 

För att få delta i BEC-tävlingar som lyder under BWF (Badminton World Federation) måste du ha ett BWF-ID. Detta ID söker du genom klubben. Prata med din tränare om det så snart som möjligt, allra senaste tre veckor innan tävlingsanmälan går ut.

Kläder

På BEC-tävlingar ska namntrycket på ryggen på tröjan vara 6-10 cm. Namntrycket ska vara samma som ditt efternamn i Tournament software, dvs. ditt BWF-ID. Om det står fel namn där måste du kontakta din tränare så att Badminton Sweden korrigerar det.

Under namntrycket ska det stå Sweden, 5 cm högt, i samma färg som namntrycket.

Det finns begränsningar för hur mycket reklam som får finnas, och storleken på reklamen. Det är inte säkert att din klubbdräkt är tillåten eftersom den kan ha för mycket reklam. Det här varierar i olika ålderskategorier. Stäm därför av med din tränare vad som gäller inför aktuell tävling.

Om du spelar dubbel / mixed så ska du och din partner ha likadana eller liknande färger på kläderna. Ni kan ha olika färger i olika matcher, bara de är samma eller liknande i varje match. Exempelvis kan ni i en match ha vita tröjor och en annan match gula. Både underdel och överdel ska vara samma färg som din medspelare.  

Spelare som inte kan uppfylla de regler om klädsel som finns kan bli tvungna att betala höga straffavgifter. Klubben täcker inte dessa avgifter.  

Vid internationella tävlingar är det tävlingens referee som avgör dessa frågor.

Var ute i god tid

Det kan ta flera veckor att få fram nya kläder med korrekta tryck. Se över dina tävlingskläder så snart du vet att du ska spela internationellt. Det är du som spelare som ansvarar för att du har korrekta tävlingsdräkter enligt de regler som finns. Om du är osäker är du välkommen att kontakta din tränare. 

Regler om klädsel, BWF 2015

Uppdaterad: 30 APR 2017 20:40 Skribent: Annika Collin

VI STÖDJER SPÅRVÄGEN BADMINTON

 

Advania logotyp

 

Logga IDAB


 Lorenzon & Manheimer logotyp


logo driftautomatik

 

Logga INTEK +tel&mail 100mm


logga Södermalms trädgårdsmaskiner

 

JBR Bygg


enskede_rackethall

Postadress:
Spårvägens BMF - Badminton
Enskede Rackethall, Sockenvägen 290
12040 Årsta

Besöksadress:
Sockenvägen 290
12040 Årsta

Kontakt:
Tel: +46704184899
E-post: This is a mailto link

Se all info